210 AVIONA ZA VIKEND

Split ruši turističke rekorde: ‘Putnici stižu iz cijelog svijeta, vozila na trajekt čekaju sat vremena‘

Popunjenost je odlična i prema Hvaru, Visu, Veloj Luci i Lastovu, poručuju

Gužva u redu za ukrcaj u splitskoj trajektnoj luci

 Nikola Brboleza/Cropix

Da se glavna ljetna sezona osjeti na svakom koraku, a time i dolazak velikog broja turista u Split potvrđuju informacije iz splitske Zračne i Gradske luke u kojima se tijekom vikenda očekuje 210 zrakoplova i nevjerojatnih 116 tisuća putnika.

Od voditelja Službe prihvata i otpreme putnika splitske Zračne luke sv. Jeronim Mate Melvana se doznaje da će tijekom vikenda sletjeti i odletjeti 210 zrakoplova u kojima će biti 50 tisuća putnika. Rekao je da su u prvih šest mjeseci kroz tu zračnu luku zabilježili deset posto više prometa nego u istom razdoblju prošle godine.

"Prošla je godina bila rekordna što upućuje na to da će se naša očekivanja o postizanju najvećeg broja putnika do sada ostvariti. Sve se odvija uobičajeno, nema nikakvih poteškoća i osjeća se taj pojačani vikend. Letovi se odvijaju normalno, a putnici pristižu iz svih krajeva svijeta jer smo povezani sa 26 država i sa 85 direktnih destinacija", kazao je Hini Melvan.

Ništa manje dolazaka i odlazaka u grad podno Marjana neće zabilježiti ni splitska Gradska luka u kojoj se očekuje više od 66 tisuća putnika i 14.500 vozila. Da su potrebe putnika velike dokazuje petak tijekom kojega je uz 14 redovnih linija bila uvedena dodatna linija za Supetar, a kako sada stoje stvari i u subotu će još jedan trajekt više zaploviti prema Braču.

image

Gužva u redu za ukrcaj u splitskoj trajektnoj luci

Nikola Brboleza/Cropix

"Što se tiče ostalih otoka popunjenost je odlična i prema Hvaru, Visu, Veloj Luci i Lastovu. Vidi se da je u tijeku pravi prvi srpanjski vikend. Putnici s vozilima u luci na ukrcaj čekaju otprilike sat vremena, no mi svakako preporučamo da se na put krene ranije kako bi se izbjegle gužve", poručila je koordinatorica splitske Jadrolinije Jelena Ivulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 18:48