PIJANI NA CESTAMA

Splitska policija noćas na cestama uhvatila 90 pijanih vozača, neki su ih vrijeđali i prijetili smrću

Na području Dugopolja i Dicma kažnjeno ​je ukupno 49 alkoholiziranih vozača, ​dok ih je na području Splita ​uhvaćeno 20

ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Da mnogi vole sjesti za volan pod utjecajem alkohola, više nije nikakva novost. Tragičnim posljedicama tih odluka svjedočimo iz dana u dan, a policija provodi dane i noći na cestama i uredno sankcionira prometne prekršitelje. I čini se kao da je to sve uzalud.

Dosta posla imali su splitski policajci u noći s petka na subotu u Dugopolju, Dicmu i Splitu jer su čak 90 alkoholiziranih vozača zaustavili tijekom nadzora i kontrole prometa. Iz policije kažu su te vozače sankcionirali i isključili iz prometa te im izdali mjere upozorenja zabrane daljnjeg upravljanja vozilom.

​Uz to su utvrdili i sankcionira​li prekršaj​e vožnje unatoč izrečenim zabranama, odbijanja testa na droge, ​kao i vožnj​e prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Na području Dugopolja i Dicma kažnjeno ​je ukupno 49 alkoholiziranih vozača, ​dok je na području Splita ​uhvaćeno ih 20.

Iako je 53-godišnjem muškarcu već prethodno ukinuta vozačka dozvola on je oko 1.50 sati noćas zaustavljen u mjestu Dicmo-Prisoje nedaleko Sinja gdje mu je izmjereno 2,85 promila​ zbog čega je uhićen i doveden u službene prostorije, smješten do prestanka djelovanja opojnog sredstva​, a nakon toga će biti priveden na sud.

Na trježnjenju u policijskoj postaji završio je i 31-godišnjak kojeg su jedan sat iza ponoći zaustavili u Solinu pijanog i bez vozačke dozvole. Izmjereno mu je 0,63 promila pa i njega čeka posjet sudu.

image

ilustracija

Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Pijani splitski vozač motocikla, 62-godišnjak koji je napuhao 1,03 promila noćas u 1.30 se u Splitu okuražio se na policajce i urlati pa su ga upozorili da prestane s narušavanjem javnog reda i mira. Ali kako se oglušivao te nastavio s vrijeđanjem i vikanjem, priveden je u policijsku postaju gdje je otišao i korak dalje - policijskom je službeniku uputio i prijetnje pa je uhićen te je prenoćio u postaji i slijedi mu kaznena prijava.

Za volanom kako krše prometne propise policajci su zatekli i mlade vozače. Pa je tako u zoru, oko 5 sati jutros, policija zaustavila 22-godišnjaka i utvrdila da vozi automobil dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja B kategorijom. Naime, tu istu večer je već bio zaustavljen te je vozio sa 0,89 promila pa je isključen iz prometa uz izdanu zabranu upravljanja koja je isticala sutradan, dakle danas u 16 sati. Međutim, sve je drski vozač to ignorirao i nastavio voziti pa je ponovno dolijao policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 12:49