PO UKUSU VUČIĆA

Srpska policija privela Severinu na granici! Ispitivali je o Tuđmanu, Jasenovcu i litiju: ‘Zašto voliš takvu Srbiju?‘

Kako navodi izvor Blica, policija ju je privela jer jer, tvrde, davala neke sporne izjave u medijima

Severina 

 Damir Krajac/Cropix

Hrvatska pjevačica Severina Vučković je u nedelju navečer privedena na srpskoj granici, saznaje “Blic”. Privela ju je srpska policija.

Kako navodi izvor Bilca, policija ju je privela jer jer, tvrde, davala neke sporne izjave u medijima.

Nakon razgovora s nadležnim “organima”, Severina je nakon toga puštena da ipak uđe u Srbiju, ali se ona vratila u Hrvatsku.

Dakle, odbila je iz revolta ući u Srbiju.

Što može biti razlog tog privremenog oduzimanja slobode?

Možda to što Severina oštro kritizira Vučićeva samovolju u Srbiji i podržava građanske prosvjede u Srbiji? No, izgleda da je ovo realnost Vučićeve Srbije, gdje se oštro gazi sloboda govora i zastrašuje čak i jedna od najvećih regionalnih zvijezda. A zbog čega? Intervjua ili statusa na profilu.

Kako doznajemo, Severina je na granici zaustavljena u 19:35h, a na jednom je privatnom događaju, u sklopu rođendana, trebala nastupiti s početkom u 23:00 sata. Na granici su je držali sve do 23:35h kada je zahtijevala da joj vrate dokumente i omoguće povratak natrag u Hrvatsku. Kada su je zaustavili, policija je pozvala inspektore koji su je navodno ispitivali o Oluji, Srebrenici i litiju (odnosno prosvjedima u Srbiji), a nakon toga su joj pretresli cijeli automobil.

Spominjali su joj i Jasenovac te Tuđmana, a potom se i referirali na njezin post na društvenim mrežama - naime, pitali su je zašto je napisala da voli "takvu Srbiju" pokraj fotografije demonstracija protiv iskopavanja litija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:02