BRZA REAKCIJA

Strankinja oduševljena hrvatskom policijom nakon uhićenja nasilnice iz Konzuma: ‘Hrvati, hvala vam!‘

Policija je i u drugim slučajevima itekako brzo regirala, primjerice kod napada na gay turiste

Kineskinja u Splitu

 TikTok

Nakon što su mediji objavili da je ženska osoba iz Splita u dobi od 43 godine pljunula turistkinju iz Norveške azijskog porijekla sredinom lipnja ove godine u trgovini Konzum na Zapadnoj obali u Splitu, a kasnije i njenog momka, policija je odmah regairala.

Žena je pronađena i dovedena u Prvu policijsku postaju. Policija je također u subotu pronašla i oštećenu Norvežanku koja je puna hvale za našu policiju. Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Splitu poslala je napadačicu tjedan dana u zatvor.

‘Preplavljena sam osjećajima i zadovoljna ishodom...‘, napisala je u novoj TikTok objavi, prenosi Slobodna Dalmacija.

A evo i kako naša policija kontaktira sa strancima. Norvežanka je, očito, jako zadovoljna pristupom i profesionalnošću policijskih službenika iz Splita.

image

Kineskinja u Splitu

TikTok
image

Kineskinja u Splitu

TikTok

Policija je i u drugim slučajevima itekako brzo regirala, primjerice kod napada na gay turiste.

Evo što je pak rekla u novom videu:

- Ovaj se incident dogodio prije dva mjeseca i, iskreno, pomirila sam se s tim. Znaš da je gotovo i da se ništa drugo neće dogoditi. Nisam očekivala da će to sada narasti. Kada sam prvi put objavila video s tom ženom, nadala sam se da će ona snositi neke posljedice za to što je učinila i to je bila neka vrsta moje samozaštite.

Nadala sam se da će ga vidjeti netko tko je zna i da svijet vidi kako rasizam još postoji. Nisam mislila da će to doći do medija i da će privući puno pozornosti. Za to sam zahvalna. Hvala vam na podršci i što ste dijelili linkove. Zahvalna sam što je internet mogao učiniti nešto ovako, nešto dobro.

Bila sam u kontaktu s policijom. Poslala sam im sve informacije, screenshotove i vremenske oznake. Nadam se da su nešto od toga mogli iskoristiti. Rekla sam da me mogu kontaktirati ako trebaju više informacija. Pravda!

Nemam ništa protiv ostalih Hrvata. Ostali smo u Tisnom i Makarskoj i bilo je nevjerojatno. Hvala svakome tko je pružio ruku i bio ljubazan ponudivši nam ručak i besplatan boravak, i napojnice i što sve ne. Hvala vam puno za gostoprimstvo - rekla je žena, prenosi Slobodna Dalmacija.

@empathicweeb Replying to @Abbs. I‘m humbled. Overwhelmed. But happy for the outcome. #croatia #storytime #notoracism ♬ original sound - EmpathicWeeb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 19:18