ISKLJUČENA STRUJA

Stanovnici Zaprešića dobili alert zbog požara i dima: ‘Ne izlazite van!‘

U prekidu je i opskrba električnom energijom za neka od naselja u blizini skladišta u kojem je buknula vatra, objavio je HEP
 Cropix/Screenshot

U požaru koji je nešto prije 19 sati izbio u proizvodnoj hali društva EKO-FLOR PLUS nema ozlijeđenih i pod kontrolom je vatrogasaca, priopćili su u srijedu navečer iz te tvrtke, a iz zagrebačke policije navode kako se u trenutku izbijanja požara u pogonu nalazilo 12 zaposlenika.

Prema prvim informacijama, plamen je uočen u plastičnom otpadu kojega EKO FLOR PLUS odvojeno, kao davatelj javne usluge, prikuplja od građana i komunalnih društava. Zbog svojstava zapaljenog ambalažnog otpada, vatra se brzo proširila na postrojenje i opremu.

Građani okolnih mjesta na svoje su mobilne telefone primili upozorenje da zbog požara i dima zatvore sve prozore i ne izlaze van bez potrebe.

image

Poruke upozorenje

Screenshot
image

Poruke upozorenje

Screenshot

Čitatelji nam javljaju da su građani koji se nalaze blizu požarišta ostali bez struje i plina. Na HEP-ovim stranicama objavili su i popis ulica koje su ostale bez struje. Popis možete pronaći OVDJE.

U tijeku je gašenje požara, mjesto događaja je osigurano, a promet se na obližnjoj prometnici odvija neometano. Očevid slijedi kada za to budu stvoreni uvjeti, navela je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 09:16