PAKLENI TOPLINSKI VAL

STIŽE VAL VRUĆINE Čuvajte se, danas je izmjereno +34 °C, a idući tjedan će biti još toplije!

Meteorolozi upozoravaju na opasnost od toplinskog udara na području Zagreba, Karlovca i Osijeka
Zagreb, 060812.Trg bana Jelacica.U popodnevnim satima displej na Trgu bana Jelacica pokazivao je 35 stupnjeva Celzijusa. Zbog vrucine koja se isijavala iz asfalta turisti su se hladili u Mandusevcu, a najgore je radnicima koji moraju uredjivati ulice na nesnosnim temperaturama.Na slici: grupa turista hladi se u Manusevcu.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

Diljem Hrvatske danas je bilo sunčano, ponegdje uz malu i umjerenu naoblaku, te vrlo toplo i vruće. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu je ponovno navečer moguća slaba do umjerena bura, a od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak, na otvorenome moguće i jak. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 27 i 33 Celzijeva stupnja.

U 15 sati najviša temperatura izmjerena je u Kninu - 33 Celzijeva stupnja. U Zagrebu je u isto vrijeme izmjereno 30 Celzijevih stupnjeva, a u Splitu 32. Najhladnije u to doba dana bilo je na Biokovu, gdje je na vrhu Sveti Jure izmjereno proljetnih 18 stupnjeva.

Sat ranije u Metkoviću je zabilježena najviša temperatura u Hrvatskoj danas - iznosila je čak 34 Celzijeva stupnja.

Sutra se opet u većini krajeva očekuje vruće. Vjetar će biti uglavnom slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, a danju zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura većinom će se kretati između 12 i 18, na Jadranu 19 i 24, dok će najviša dnevna temperatura varirati od 28 pa do 34 Celzijeva stupnja.

FOTOGALERIJA: Zagrepčani traže spas od vrućina na Bundeku

U Zagrebu će biti isto tako sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura od 16 do 18, a najviša dnevna oko 32 Celzijeva stupnja.

Idućeg tjedna će se zadržati sunčano i vruće pri čemu će temperatura zraka još malo porasti. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu uz obalu u noćnim i jutarnjim satima slaba i umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Kako je objavio DHMZ, u srijedu i četvrtak na širem području Zagreba, Karlovca i Osijeka oglašena je umjerena opasnost od toplinskog udara.

FOTOGALERIJA: Riječani uživaju na plaži Ploče

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36