PROMJENA VREMENA

STIŽE ZAHLAĐENJE S KIŠOM U nekim krajevima temperatura će pasti i za desetak stupnjeva

Jak razvoj oblaka uz pljuskove, grmljavinu i prolazno pojačan vjetar moguć je već kasno poslijepodne i navečer, a vjerojatniji je iza ponoći
 Damir Krajac / CROPIX

S oblacima i sjevernim vjetrovima koji će zahvatiti Hrvatsku u noći s ponedjeljka na utorak doći će i zahlađenje. Ono će u nekim krajevima unutrašnjosti donijeti sniženje temperature i do desetak stupnjeva, stoji na stranicama DHZ -a.

Danas će u Zagrebu biti sunčano sa slabim vjetrom i vruće. Jak razvoj oblaka uz pljuskove, grmljavinu i prolazno pojačan vjetar moguć je već kasno poslijepodne i navečer, a vjerojatniji je iza ponoći. Najviša temperatura zraka bit će između 32 i 34°C.

Sutra nas u Zagrebu očekuje promjenljivo do pretežno oblačno i svježije. U noći i ujutro očekuje se jači pljusak i grmljavina, a tijekom dana još je povremeno moguća sporadična slaba kiša. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, samo uz pljusak prolazno pojačan. Temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 24°C.

U ostatku zemlje danas će biti pretežno sunčano i vruće. Pokoji grmljavinski pljusak moguć je već poslijepodne ponegdje u Posavini i Slavoniji. Navečer i u noći na utorak očekuju se sve češći i izraženiji pljuskovi s grmljavinom i prolazno pojačanim vjetrom, kao i u zapadnom kopnenom području te ponegdje na sjevernom Jadranu. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu u rano poslijepodne mjestimice umjeren maestral. Najviša temperatura zraka uglavnom od 30 do 35°C.

Promjenljivo s povremenom mjestimičnom kišom te razmjerno vjetrovito i svježije vrijeme bit će sutra, a pritom se jači pljuskovi i grmljavina očekuju u kopnenom području i na sjevernom Jadranu, a poslijepodne i ponegdje u Dalmaciji.

Zapuhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u početku uz pokoji vrlo jaki udar. Jaka bura s olujnim udarima zapuhat će ujutro u Istri i Kvarneru, a do kraja dana proširit će se na jug. Jutarnja temperatura u kopnenom području od 16 do 20, na moru između 20 i 24. Najviša dnevna od 21 do 27, u Baranji i Dalmaciji između 28 i 33°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:06