ANKICA MAMIĆ

Što se govorilo na sastanku s brodarima: ‘Trebamo tražiti podršku ministra turizma. Ja sam s njim jako dobra...‘

Ako se dogovorimo o suradnji, morate imati i mrkvu i batinu. I to je ta teška točka na kojoj treba odlučiti koliko daleko možeš ići, govori Mamić

Ankica Mamić

 Tomislav Kristo/Cropix

Snimka sa sastanka Hrvatske udruge privatnih brodara, kao i njihove poruke u kojima se predlaže otmica novinara portala Morski.hr, a koju je objavio isti portal, postala je vijest o kojoj bruji cijela zemlja.

Podsjetimo, netko je u porukama spomenuo da se novinara portala Morski.hr "malo provoza u gepeku" zbog tekstova koje objavljuje. Morski.hr navodi da su poruke i snimka objavljeni u WhatsApp grupi kako bi oni koji nisu sudjelovali na sastanku bili informirani o donesenim odlukama.

Ima tu još "zanimljivih" detalja u ovoj priči. Naime, prema dokumentima koje je dobio Morski.hr, ova udruga pod vodstvom Arsena Ercegovića angažirala je PR agenciju IMC iz Zagreba, a koju zastupa Ankica Mamić. Navodno se govorilo o ugovoru na godinu dana, a čija vrijednost doseže do 100.000 eura.

Ankica Mamić je za portal Index demantirala da se radi o iznosu od 100.000 eura uz napomenu kako je riječ o znatno manjem iznosu i dodaje da se tu radilo tek o ponudi brodara.

Index navodi kako Mamić nije demantirala ono što se čuje na snimci koju je objavio Morski.hr, a to je da se brodarima hvalila poznanstvima s ministrima. Konkretno, Mamić je poručila sljedeće:

- Ako se dogovorimo o suradnji, morate imati i mrkvu i batinu. I to je ta teška točka na kojoj treba odlučiti koliko daleko možeš ići, govori Mamić, a brodari potom govore o "elementima prisile" te kao primjer navode mogućnost blokiranja luka.

Mamić kaže da je to moguće, ali ističe da to nije rješenje. Savjetuje brodarima "pametniju strategiju", a to bi značilo da u medije plasiraju svoje priče.

O ministrima je pak poručila sljedeće.

- Trebamo tražiti podršku ministra turizma (Tonči Glavina, op.a.). Ja sam s njim jako dobra. Ja sam s njim dobra. Njegova žena je jedna jako pametna žena... (...) Zato sam rekla da treba uzeti ministra turizma u tu priču, svakako ga uključiti", rekla je Mamić.

Iz Ministarstva turizma za Index su zanijekali da su Ankica Mamić i ministar Tonči Glavina u "jako dobrim odnosima".

- Navodimo kako je ministar turizma i sporta Tonči Glavina gospođu Ankicu Mamić susreo nekoliko puta na protokolarnim službenim događanjima na kojima je s istom ostvario isključivo kurtoaznu komunikaciju. Bilo kakvu drugu komunikaciju, po bilo kojoj temi, ministar Glavina nije vodio s gospođom Mamić, odgovor je Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:44