KAKVO BAHAĆENJE

Superjahtaši snimili viralan video o Hrvatskoj i slučajno otkrili što su napravili u nacionalnom parku...

‘Oni mogu biti za sidru, ali na kopnu se ne smiju nigdje vezati. Mi njih redovito upozoravamo‘, rekao je ravnatelj Nacionalnog park Mljet Ivan Sršen

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix

Vlasnici YouTube kanala Motor Yacht Loon, službenog kanala istoimene luksuzne jahte, 18. su kolovoza ove godine objavili video u kojem se može vidjeti da je posada jahte, kako piše novinski portal Morski.hr, istu s pomoću lanaca privezala za stijene u Nacionalnom parku Mljet.

Morski navodi da Pravilnik o unutarnjem redu u Nacionalnom parku Mljet u članku 63. kaže da se plovila imaju sidriti i privezivati na točno i odgovarajuće označenim mjestima za stalni i privremeni privez. Morski navodi da je vezanje za stijene strogo zabranjeno te da je jahta Motor Yacht Loon upravo to napravila.

- Oni mogu biti za sidru, ali na kopnu se ne smiju nigdje vezati. Mi njih redovito upozoravamo, jer u ovakvim situacijama se radi i o oštećivanju staništa, ali i ugrožavanju sigurnosti plovidbe što je također veliki problem. Tome bi se najbolje doskočilo strožim kaznama za one koji sve ovo ignoriraju - rekao je u utorak za Morski ravnatelj Nacionalnog parka Mljet Ivan Sršen.

Morski ističe da se u videu koji je objavljen na kanalu Motor Yacht Loon može vidjeti da istoimena jahta nije jedina koja koristi stijene kako bi se privezala.

U videu u nastavku teksta možete vidjeti sporno privezivanje za stijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:40