IZBJEGLIČKA KRIZA

SVE MIGRANTE IZ TOVARNIKA PREBACILI U ŠATORSKI KAMP Ostojić: 'Čujem da HDZ organizira zabavu, mogli su poslati dva busa i pomoći'

 Vlado Kos/CROPIX

Nakon što je formiran kamp u Opatovcu, praktički sve izbjeglice i imigranti prevezeni su tamo iz Tovarnika tako da ih u ovom slavonskom mjestu, koje je prva točka njihova ulaska u Hrvatsku, više nema.

U ovom trenutku u kampu u Opatovcu je oko tisuću ljudi, dok ih na graničnom prijelazu između Hrvatske i Srbije čeka na ulazu između 500 i 1000.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako će svima koji to zatraže biti omogućeno dobivanje azila u Hrvatskoj. One pak koji to ne žele i dalje će se prevoziti prema susjednim zemljama Schengena.

Inače, medijima nije dopušten ulazak u kamp jer se tako, kako je rekao Ostojić, štite njihova ljudska prava. Oni će također tamo biti i popisani.

Osvrnuo se Ostojić i na današnje potpisivanje koalicijskog sporazuma stranaka Domoljubne koalicije okupljenih oko HDZ-a, koje će biti održano na jednom OPG-u u Vukovaru.

- Čujem da organiziraju neku zabavu, pa eto mogli su u sklopu toga, kad već pokazuju toliku empatiju prema izbjeglicama, i sami osigurati dva autobusa pa ih prevesti do granice, rekao je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:18