INCIDENT NA JADRANU

Svjedoci tvrde da nije bio ni blizu kormila, on unezvijeren zvao novinara: ‘Odje*i! Pijem pivu, a oni mi gledaju golu ženu...‘

U blizini lokacije na kojoj je snimljena jahta istog se dana dogodila pomorska nesreća u kojoj je poginula jedna osoba

Navodna prepiska novinara portala Morski.hr i navodnog vlasnika jahte

 /Morski.hr

Nakon što je novinski portal Morski.hr objavio video snimku na kojoj se naoko može vidjeti da brod bez ikoga za komandnom pločom plovi Viškim kanalom te tvrdnju svjedoka tog plova da je posada jahte za to vrijeme spavala na pramcu, reagirao je navodni vlasnik jahte.

- To je lažna vijest. Sunčali smo se s daljinskim upravljačem Raymarine. Imamo dvoje djece na brodu i tinejdžera u kasnim godinama. Kontaktirat ću svoje hrvatske odvjetnike i svoje britanske odvjetnike u vezi ove lažne izjave - rekao je Morskom korisnik društvene mreže Facebook "Carlos Els".

image

Fotografija koji je korisnik društvene mreže "Carlos Els" navodno poslao novinskom portalu Morski.hr

Morski.hr/

Morski tvrdi da mu je nakon toga rekao da je "u Hrvatskoj svatko dužan poštivati hrvatske zakone, a na Jadranu i onaj o sigurnosti plovidbe" te da je Carlos Els zatim ustvrdio da ipak nije koristio daljinski upravljač već da je brodom upravljao njegov sin kojega se na objavljenoj snimci naoko ne vidi.

- Naslov "zaspao" je s*anje, jednako ste loši kao i svaki mainstream mediji koji prijavljuju lažne vijesti da bi zgrabili naslov. Moj sin je za kormilom, samo ga ne vidiš na toj fotografiji, a ja sam hodao po pramcu kada je onaj brod bio uz mene, ova slika je zgodna za “lažne vijesti” - rekao je Carlos Els.

Carlos Els je zatim rekao da njegov sin koji je navodno upravljao brodom ima 18 godina i britansku dozvolu za plovidbu.

Morski je Carlosu Elsu zatim rekao da su ga svjedoci navodno pratili dulje od 30 minuta te da tvrde da za kormilom broda nije bilo nikoga.

- Pratili su me perverznjaci kako gledam svoju ženu golu na brodu. Bili su lijevo od nas koji smo išli prema Visu, zatim je vozio ravno preko mog pramca i onda uz moj bok gledajući moju ženu u toplesu. Sigurno bi vidio mog sina za kormilom bez sumnje - rekao je Carlos Els te dodao da bi prikladniji naslov članka na Morskom bio "Pet perverznih Hrvata snima moju ženu golu".

- Vidio sam ovo jutros, rekao bih da je tip bio pijan. Provodim ljeto od svibnja do rujna ovdje ploveći pet godina bez nesreća, imam punu UK RYA dozvolu i također potpunu hrvatsku dozvolu. Rekao sam vam da je moj sin bio za kormilom također s dozvolom - rekao je Carlos Els.

Morski tvrdi da je od Carlosa Elsa zatražio dokaze o punoljetnosti njegove djece, dozvolama koje posjeduju te prisutnosti nekoga za kormilom u trenutku kada je naoko izgledalo kao da za njim nema nikoga.

- Kako vam se "odje*ite" sviđa. Ti si nebitni novinar, ne moram ti ništa reći. A sad odje*i, pijem pivo - rekao je Carlos Els.

image

Dio razgovora između novinara novinskog portala Morski.hr i korisnika društvene mreže Facebook "Carlosa Elsa"

Morski.hr/

Morski kaže da mu je rekao da se nada da brodom ne upravlja pijan te da u sljedećoj luci pričeka policiju i lučku kapetaniju. Carlos Els je Morskom rekao da će ih pričekati te da je s većinom njih u prijateljskim odnosima.

U četvrtak se nedaleko od mjesta gdje je snimljen brod Carlosa Elsa dogodila pomorska nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, javlja Slobodna Dalmacija.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska rekla je da je gumena brodica udarila u hrid pored škojića Marinkovac u Paklinskim otocima. Prema prvim zaprimljenim informacijama, u trenutku nesreće na brodici su se nalazile dvije osobe. Jedna osoba je smrtno stradala, druga osoba je prevezena na pružanje liječničke pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 11:08