DIRLJIVA PRIČA O BORBI ZA ŽIVOT SE PROŠIRILA

SVJETSKI MEDIJI SE RASPISALI O NORI I HRVATSKOJ: 'Unatoč ekonomskoj krizi, narod pomaže bolesnoj djevojčici'

 Screenshot

Priču o Nori Šitum koja je digla na noge čitavu hrvatsku javnost, i građane i Vladu, ali i mnoge u dijaspori, prenjeli su i svjetski mediji.

O borbi za njezin život, donacijama od više od pet milijuna kuna piše i ljutnji Hrvata na bolnicu u Philadelphiji piše i tamošnji list Philadelphia Inquirer.

Pod naslovom "Hrvatska razvalila CHOP zbog cijene spasa za djevojčicu", list navodi da je Nora trebala doći na liječenje i da je potreban novac sakupljen, no onda je objavljeno da je cijena liječenja daleko veća. Potom su se osvrnuli na poruke nezadovoljnih i ljutitih građana na Facebooku upućenih bolnici u Philadelphiji, no objašnjavaju kako se viša cijena liječenja odnosi na tretmane u narednim godinama.

AlJazeera prenosi priču iz hrvatskih medija i piše kako je obitelj male Nore prikupila dovoljno sredstava za liječenje, no na kraju članka dodali su broj žiro računa kako bi i ostali mogli uplatiti novac.

- Unatoč ekonomskoj nestabilnosti u zemlji, narod se okupio s jednom misijom, kako bi prikupili sredstva za operaciju bolesne djevojčice u Americi - piše Digital Journal pod naslovom 'Brižna Hrvatska'.

The Atlantic wire objavio je pak članak pod naslovom 'Je li bolnica u Philadelphiji petogodišnjoj Hrvatici liječenje naplatila previše?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 04:27