JEFTINA PUTOVANJA

Talijanski bloger odbio platiti skupocjeni smještaj u Dubrovniku, pronašao neobičnu alternativu: ‘Očajnička vremena..‘

U opisu objave napisao je kratko upozorenje za sve koji planiraju posjetiti krajnji jug Hrvatske

Video o smještaju u Dubrovniku koji je objavio Francesco Sercia

 Screenshot/Instagram/fra_sercia

Travel bloger Francesco Sercia, čiji se sadržaj na društvenim mrežama fokusira na solo i jeftinija putovanja, bio je neugodno iznenađen cijenama smještaja u Dubrovniku i smislio način kako uštedjeti.

- Kad ti je čak i hostel preskup, pa odlučiš unajmiti auto i u njemu spavati s dva stranca u Hrvatskoj - napisao je u novom videu, gdje pere zube pored automobila, dok drugi muškarac spava na suvozačkom sjedalu.

U opisu objave naveo je da “očajnička vremena zahtijevaju očajničke mjere” i opisao svojim pratiteljima ljepote Dubrovnika - imenovanog “biserom Jadrana”, s očuvanim srednjovjekovnim zidinama, kristalno čistim morem i povijesnim Starim gradom. Nakon toga je napisao kratko upozorenje za nadolazeće turiste.

- Međutim, ova popularnost ima svoju cijenu. Dubrovnik je poznat kao jedna od najskupljih destinacija u Hrvatskoj. Bilo da se radi o smještaju, restoranima ili čak osnovnim turističkim aktivnostima, cijene u Dubrovniku mogu biti znatno više u usporedbi s ostalim dijelovima zemlje. Tijekom vrhunca turističke sezone troškovi mogu porasti, što ga čini manje povoljnom opcijom za putnike. Ako planirate posjet, mudro je pripremiti se na visoke cijene koje prate neosporan šarm grada - savjetovao je Sercia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:29