SRAMOTNO PONAŠANJE

Thompson pred 22 tisuće ljudi, policija tvrdi da nema većih izgreda, a Damir pred kamerama diže desnicu i viče: ‘Za dom...‘

Na pitanje zašto danas nosi HOS-ovu majicu, odgovorio je: ‘Jer je ovo naše, jer je ovo naš korijen, nek‘ vam bude‘

Damir iz Širokog Brijega

 Screenshot/Nova TV

Prvi samostalni koncert Marka Perkovića Thompsona nakon dvogodišnje stanke, koji se u četvrtak navečer, pred oko 22 tisuće posjetitelja, održava na Gospinom Dolcu, prolazi bez većih izgreda, doznaje se u četvrtak navečer u splitskoj policiji.

Prema njihovoj procjeni, na koncertu je oko 22 tisuće posjetitelja, nadgleda ih velik broj policajaca koji tijekom večeri nisu imali intervencije, niti su zabilježili veće izgrede.

"Djelujemo i postupamo po potrebi. Danas nisu zabilježeni neki veći problemi, a kad sve završi, policija će o svemu izvijestiti javnost", rekla je Željka Radošević iz splitske policije.

Mediji koji izvještavaju iz Imotskog navode kako je prije koncerta, u gradu, dio mahom mlađih građana pjevao i ustaške pjesme te nosio ustaška znakovlja.

Ekipa Nove TV snimila je stanovitog Damira iz Širokog Brijega. Na pitanje zašto danas nosi HOS-ovu majicu, odgovorio je: "Jer je ovo naše, jer je ovo naš korijen, nek‘ vam bude". Pritom je podignuo desnu ruku u zrak i na kraju, uz smijeh, povikao: "Za dom!".

Slično je bilo i prije koncerta koji su na istom mjestu, prije dva dana, održali Mate Bulić i Dražen Zečić, a gost im bio Marko Perković Thompson. Policija je izvijestila da obavlja potrebne provjere te će provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i daljnjeg postupanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 14:59