NOVI DETALJI UŽASA

‘Ti Česi su tamo došli ciljano i ušli duboko, pa fotografirali su se kraj tenka! A znam i od čega je zapravo stradao dječak...‘

Jutarnji iz dobro obaviještenih izvora doznaje detalje koji su prethodili tragičnoj smrti dječaka

Vojni poligon ‘Josip Markić‘

 Hrvatski Planinarski savez

Dva dana nakon što je u Bilišanima u srijedu od posljedica eksplozije smrtno stradao devetogodišnji dječak iz Češke, čijeg se oca sumnjiči da je počinio teško kazneno djelo kada je automobilom ušao na vojni poligon gdje je stradali dječak našao to kobno ubojito eksplozivno sredstvo, Jutarnji list iz dobro obaviještenih izvora doznao je detalje koji su prethodili tragičnoj smrti dječaka.

Eksplozivnu napravu, koja će ga malo kasnije stajati života, devetogodišnji dječak našao je na vojnom poligonu "Josip Markić" kod Knina, na koji je češka obitelj ušla automobilom kako bi se, kaže naš izvor, slikala s vojnim "trofejima".

- Oni su očito svjesno i ciljano išli na vojni poligon kako bi njuškali uokolo i skupljali razne vojne materijale poput čahura. Prema informacijama koje imam čak su se i slikali na vojnom poligonu kraj tenka koji tamo stoji kao "maketa". Dakle, tenka koji odavno nije u funkciji. Ušli su duboko u vojni poligon, kao da su na nekom turističkom izletištu, prošli su kraj više od nekoliko tabli na kojima im na stranim jezicima stoje jasna upozorenja o tome gdje se nalaze i koje sve opasnosti vrebaju na vojnom poligoni.

Uglavnom, oni tamo nisu smjeli biti, a s obzirom da su bili, ne mogu zaključiti ništa drugo osim toga da su tamo došli ciljano kako bi se slikali s "trofejima", s bilo čime na što mogu naići. Nažalost, čini se da je dječak naišao na neaktiviran 40-milimetarski protuoklopni metak, a koji je kasnije neopreznim rukovanjem aktivirao i poginuo od posljedica eksplozije tog protuoklopnog metka - kaže naš izbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 14:51