JOSIP ŠARIĆ

Tko je uhićeni HDZ-ovac: ‘Vječni gradonačelnik‘ častio je Šeksa, svečano obilježavao nevrijeme, a prošlog tjedna sve iznenadio objavom u Saboru

Prošloga je tjedna dao ostavku na dužnost saborskog zastupnika

Josip Šarić

 Emica Elvedji/Cropix

Prošloga tjedna HDZ-ov saborski zastupnik Josip Šarić nenadano je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu nenadano podnio ostavku. Stranački kolege komentirali su za Jutarnji da je to učinio iz zdravstvenih razloga. Dužnosti gradonačelnika Otoka nije se odrekao, zasad.

Na početku novog tjedna, u ponedjeljak, USKOK je potvrdio da PU Vukovarsko-srijemska provodi uhićenja, a mi neslužbeno doznajemo da je uhićen upravo prvi čovjek Otoka Josip Šarić.

Drago Hedl je na Telegramu prije nekoliko dana objavio da se u Gradu Otoku spekulira da je Šarić pod istragom zbog neprimjerenog trošenja novca za reprezentaciju. Također je naveo da su zaposlenici gradske uprave Otoka prošlih dana bili pozvani da DORH-u iznesu svoja saznanja o tome.

Josip Šarić rođen je 1. lipnja 1968. godine u Otoku, a gradonačelnik Otoka postao je s 25 godina - davne 1993. godine. Aktualni, osmi, gradonačelnički mandat zaradio je na lokalnim izborima 2021.

U fokus šire javnosti došao je zahvaljujući tekstovima Drage Hedla koji je, primjerice, u prosincu 2023. godine otkrio da je Šarić svom prijatelju i stranačkom kolegi Vladimiru Šeksu službenom karticom platio ručak u jednom zagrebačkom restoranu.

Ručak je koštao 129 eura i 60 centi. Ručali su krvavice i buncek te popili po jednu mineralnu i negaziranu vodu te tri boce vina.

image

Josip Šarić

Damjan Tadic/Cropix

U želji da stiša buru, Šarić je dan kasnije objavio kako je iznos tog ručka uplatio na račun proračuna Grada Otoka.

Ljetos je gradonačelnik Otoka svečano obilježio oluju, vremensku nepogodu koja je poharala dio Slavonije prošle godine 19. srpnja. Bili su tamburaši i 200 uzvanika, a proslava se odvijala u ugostiteljskom objektu Virovi, nadomak Otoka.

U imovinskoj kartici stoji da je Josip Šarić diplomirani inženjer prometa. Oženjen je i ima troje djecu te živi u Otoku.

Volonterski obavlja dužnost predsjednik skupštine tvrtke koja obavlja komunalne usluge u Gradu Otoku - Vranjevo.

Dužnost gradonačelnika također obavlja volonterski, a kao saborski zastupnik mjesečno je zarađivao 2266,36 eura.

Vlasnik je obiteljske kuće s okućnicom površine 143,93 kvadratnih metara u Otoku. Zanimljivo je da se kuća nalazi odmah pored zgrade Gradske uprave. Tržišna vrijednost kuće je oko 46.000 eura, a kupio ju je kreditom. Vlasnik je i oranice površine 11.150 kvadratnih metara, također u Otoku. Zemljište je dobio u nasljedstvo. Vlasnik je i garaže u Otoku, površine 17,6 m2.

Ima automobil marke Opel Insignia, koji je kupio 2019. godine za 25.000 eura. Uštedio je 18.000 eura od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, navodi se u imovinskoj kartici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 13:20