NOVI SUKOB OPORBE I VLASTI

'TO JE SRAMOTNA ODLUKA! ONA JE NAŠ HEROJ' HDZ-ovci bijesni zbog smjene Vesne Bosanac s čela vukovarske bolnice

Smatraju kako o tome da se kod smjene dr. Bosanac radi o političkom potezu i obračunu govori to što su na svojim mjestima ostali oni ravnatelji bolnica koje su također u minusu jer su bliski vladajućoj koaliciji
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zbog smjene ravnateljice vukovarske bolnice dr. Vesne Bosanac danas je u Saboru oštro prosvjedovao HDZ. Zatražili su pauzu u zasjedanju kako bi se negodovali zbog smjeni dr. Bosanac te su zatražili da se o svemu očituje i premijer Milanović.

- Vlada je uoči ulaska Hrvatske u EU donijela tu sramotnu odluku koja predstavlja obračun sa simbolom obrane Vukovara od srbo-četničke agresije – rekao je Željko Reiner. HDZ poručuje kako dr. Bosanac „heroina koja je u svijetu prepoznata kao osoba koja je brinula za sve ranjenike bez obzira na nacionalnost“.

- Znamo što je sve prošla u srpskim zatvorima, a da se prva vratila u sklopu mirne reintegracije i tamo iz ruševima opet podignula vukovarsku bolnicu – podsjetilo je Reiner. HDZ razlog za njezinu smjenu koji je navela Vlada, a to je sanacija bolnice, smatra prozornim.

- Praktički sve bolnice su u minusu i to zato jer im se stalno smanjuju budžeti. Vukovarska bolnica ima budžet 6,2 milijuna kuna, a samo za plaće treba im 7,4 milijuna, pa kako da ne budu u minus – upozorava Reiner.

Smatra kako o tome da se kod smjene dr. Bosanac radi o političkom potezu i obračunu govori to što su na svojim mjestima ostali oni ravnatelji bolnica koje su također u minusu jer su bliski vladajućoj koaliciji.

- Pa su tako za sanacijske upravitelje predloženi oni koji su pod istragama DORH-a. Oni su mogli ostati na svojim mjestima, a heroina Domovinskog rata je smijenjena – navodi Reiner koji tvrdi kako je to poruka i hrvatskim braniteljima.

-Oni su dobri kad ih Vlada koristi kao smokvin list za zakon o uhidbenom nalogu, a kad su simboli Domovinskog rata može ih se smijeniti, optužuje HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 15:58