KRITIKE IZ HDZ-A

Tomislav Šuta: ‘Puljak neznanje i nesposobnost pokušava prikriti stvaranjem fiktivnih neprijatelja‘

‘Umjesto jeftinog populizma i ad hoc odluka u sredini ljetne sezone od Grada očekujem sustavno upravljanje destinacijom‘


Tomislav Šuta

 Tom Dubravec/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Šuta na Facebooku je opet kritizirao splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka optuživši ga za jeftini populizam i neupravljanje gradom. Objavu prenosimo u cijelosti:

‘Stručnjak za noćne akcije Ivošević i osobna mu pratnja gradonačelnik Puljak proveli su besanu noć na ulicama našeg grada. Svoju su avanturu zabilježili kamerom kako bi novinarima prikazali nepostupanje komunalnog redarstva kojem su izravno nadležni. Kao što je uostalom za prevenciju ispijanja alkohola na ulici izravno nadležno gradsko komunalno redarstvo.

Privremeni upravljači Splita apsolutnu većinu u Gradskom vijeću dobili su uvjeravanjem građana u veliku političku nepravdu kojoj su navodno bili izloženi. Danas, tri godine nakon, sav nerad, neznanje i nesposobnost pokušavaju prikriti stvaranjem fiktivnih neprijatelja koji koče njihovo djelovanje.

Konstrukcija političkog spektakla.

Stavimo li sa strane na trenutak činjenicu da noćni klubovi smiju raditi isključivo u zatvorenom prostoru, smatram da se svi možemo složiti kako ne želimo ispijanje alkohola na ulicama Splita. U bilo koje doba.

Umjesto jeftinog populizma i ad hoc odluka u sredini ljetne sezone od Grada očekujem sustavno upravljanje destinacijom u okviru novog Zakona o turizmu. Eventualna ograničenja na području cijelog grada potrebno je donijeti s transparentnim rokom primjene kako bi svi djelatnici u turizmu mogli planirati svoje poslovanje za iduću sezonu.

Svoje razumijevanje vrlo kompleksne teme turisticke politike i upravljanje destinacijom sveli ste na osobni obračun sa dva ugostitelja (brojkom i slovima!) To dovoljno govori o tome koliko (ne)znate i koliko se ovom temom uopće bavite. Pri kraju ste svog mandata, napravili ste jedno veliko nista. Vaši ustrajni pokušaji prebacivanja odgovornosti na uvijek neke druge, gradjani su davno vec pročitali.

Vrlo jednostavno. Koristite vaše ovlasti i konačno preuzmite odgovornost za (ne)upravljanje ovim gradom. I držite s zakona.‘, napisao je Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:48