DVOZNAMENKASTE BROJKE

Toplinski udar stiže u Hrvatsku: Nakon magle za vikend nam dolazi sunce! Temperatura će skočiti i na 19 stupnjeva!

 Tomislav Kristo/Cropix

ZAGREB - Nakon više iznimno hladnih i mlaglovitih dana, za vikend će kontinentalnu Hrvatsku prekriti toplotni udar, a očekuje se kako će temperatura skočiti i desetak stupnjava. Vremenska situacija na moru bit će još povoljnija jer se očekuje da bi dnevni 'maksimalac' mogao biti iznadprosječno topao.

Pozitivna promjena vremena osjetit će se već danas kada bi nakon depresivne magle stanovnici unutrašnjeg dijela zemlje trebali dobiti malo sunca. Temperatura će tijekom dana postati i dvoznamenkasta, do 11 'Celzijevaca', dok će na moru, uz slabo do umjereno jugo, živa dostići i do 18 Celzijevih stupnjeva.

Idućih nekoliko dana biti će slično . Toplo i ugodno te najavljeno sunčano vrijeme u Zagrebu će donijeti do 14 Celzijevih stupnjeva dok će Jadran grijati čak 19 stupnjeva. Moguća je i mjestimična kiša, no uglavnom uz obalu Jadrana.

Idućeg nas tjedna očekuje stabilizacija vremenskih uvjeta pa će biti uglavnom hladnije s najvišom dnevnom temperaturom između šest i deset stupnjeva, no bit će sunačno i manje maglovito. Na Jadranu će se više temperature dulje zadržati uz veću mogućnost kratkotrajnih pljuskova.

Vrijeme za subotu, 3. prosinca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 14:27