NESTRPLJENJE NA VRHUNCU

Traju upisi u srednje škole, najveća je navala na ove programe u Zagrebu i tri velike županije

Program s najvećim brojem prijava u Gradu Zagrebu trenutno je opća gimnazija II. gimnazije

Gimnazija u Križanićevoj u Zagrebu

 Josip Bandic/Cropix

Prijave srednjoškolskih programa u punom su jeku, traju još pet dana, a portal Srednja.hr provjerio je za koje srednjoškolske programe u Gradu Zagrebu i tri velike županije vlada najveća navala. I u Zagrebu, Splitsko-dalmatinskoj, Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj najviše je prijava u gimnazijskim programima, međutim ti smjerovi imaju i nešto veće kvote. Ipak, i u nekim četverogodišnjim strukovnim smjerovima broj prijava značajno premašuje redovnu upisnu kvotu.

Programi se u online sustavu upisa mogu prijavljivati do 8. srpnja. Iznimka su one koje provode prijemne ispite, a za koje se prijave zaključuju 1. srpnja. Prijemni, podsjetimo, ima osam zagrebačkih škola, a u dijelu njih već su provedeni. Konačne liste upisa u srednje škole izlaze 10. srpnja-

Grad Zagreb

Program s najvećim brojem prijava u Gradu Zagrebu trenutno je opća gimnazija II. gimnazije koju na popisu ima 1.229 učenika, a redovna kvota je 156 mjesta. Isto je toliko mjesta u smjeru opće gimnazije VII. gimnazije Zagreb, za koju je trenutni broj prijava 1.212. Treća je po broju prijava opća gimnazija Gornjogradske gimnazije.

Splitsko-dalmatinska županija

Ako se promatraju škole na području Splitsko-dalmatinske županije, najviše prijava, 815, ima program jezične gimnazije II. gimnazije Split. Slijedi opća gimnazija IV. gimnazije Marko Marulić Split sa 771 prijavom i kvotom od 156 mjesta. Treća je po broju prijava ponovno jezična gimnazija, ali u I. gimnaziji Split. Taj je smjer prijavilo 717 učenika, a kvota je 120 mjesta.

Primorsko-goranska županija

Opća gimnazija Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci s 489 prijava na vrhu je ove liste Primorsko-goranske županije. Međutim, smjer može upisati njih 78. Po broju prijava slijedi opći smjer Prve riječke hrvatske gimnazije, gdje je 466 prijavljenih, a kvota je 52 mjesta. Opću gimnaziju Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci na popisu ima 464 učenika, dok je mjesta za njih 103.

Osječko-baranjska županija

Opća gimnazija I. gimnazije Osijek program je s najviše prijava u Osječko-baranjskoj županiji. Ima trenutno 680 prijava, a kvota je 110 mjesta. Druga je jezična gimnazija II. gimnazije Osijek s 535 prijava, dok smjer može upisati 118 učenika. S 511 prijava treći na ovoj listi je smjer prirodoslovno-matematičke gimnazije III. gimnazije Osijek.

Sve o upisima u srednje škole i najboljim osnovnim školama možete pročitati u OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 17:37