BUKTINJA USRED NOĆI

Trenutak kada se probudilo mirno dalmatinsko mjesto, policija pobila teoriju vlasnika broda

Požar je gasilo čak 15 vatrogasaca s pet vozila

Požar na Čiovu

 Čitatelj

Mještane Slatina na Čiovu poprilično je iznenadio požar u gluho doba noći kada je planuo usidreni brod kojega je gasilo čak 15 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Slatine i Okrug te pripadnici JVP-a Trogir, piše Slobodna Dalmacija.

Čitatelji su počeli slati videozapise i fotografije koje prikazuju nemile scene koje su se odigravale u lučici oko 4 sata ujutro dok su vatrogasne snage sanirale gorući putnički brod tvrtke ‘Bura Line‘.

image

Požar na Čiovu

Čitatelj
image

Požar na Čiovu

Čitatelj
image

Požar na Čiovu

Čitatelj

Inače, brod vozi na redovnoj relaciji između Slatina i Splita, a vlasnik je novinarima Slobodne Dalmacije rekao da pretpostavlja kako je brod zapaljen jer su taman u ponedjeljak trebali početi voziti novu liniju Arbanija - Split.

- Dogodila se konkurencija. Eto što se dogodilo - bilo je prvo što nam je kazao šokirani Mario Andrijolić dok je u nevjerici promatrao zgarište koje je dovedeno pod kontrolu malo iza četiri sata ujutro.

- Sve je planulo u 15 minuta! To se ne može dogodit ako nije planski, brod je bio cili u izolacijskom, protupožarnom materijalu. Trebali smo od ponedjeljka voziti novu liniju Arbanija - Split i onda se ovo dogodi. Radio sam na pristaništu nekoliko sati i čim me malo nije bilo zapalio se cili brod. Možete povezat i sami - u dahu je kazao Andrijolić dodavši da se tamo nalaze "neki koji rade na crno".

Međutim, policija je vrlo brzo pobila teoriju vlasnika broda.

- Dovršen je očevid požara na brodu u Slatinama i utvrđeno je da u događaju nema elemenata kaznenog djela. Uzrok požara je tehnički kvar na instalacijama - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 22:20