TRAŽI IH POLICIJA

Turisti na Braču ležerno hodaju, a pogledajte što drže u rukama! ‘Slikao sam ih, odmah su pobjegli‘

‘Bili su u automobilu slavonskobrodskih oznaka, pa se nadam i brzoj reakciji policije‘

Turisti s periskama

 Privatni album

Brzo su reagirali Postirani na dvoje gostiju koji su odlučili svoj suvenir s ljetovanja izvaditi iz - mora u uvali Trstena, bez obzira što se radi o zaštićenoj morskoj vrsti, koja je pred izumiranjem, o periskama, piše Slobodna Dalmacija.

- U četvrtak popodne dvoje turista, nadam se bezazlenih, izašlo je s plaže s dvije kutije u kojima su imali 5 komada periski. Živih! Odmah sam ih upozorio, slikao i zvao policiju, no naravno da su dali petama vjetar, pobigli su kada sam ih uhvatio na djelu - ljutito nam prepričava Postiranin, ne shvaćajući tko to može zaronit i zaštićenu vrstu isčupati s dna mora.

- Pa danas smo u dobu kada možeš sve ‘googlati‘, znati jednim klikom što se može, što ne može. Al‘ briga njih, oni su već periske vidili na svom regalu, ulaštene kao ukras, govori dalje otočanin koji je promtno objavu podijelio i na društvenim mrežama u pokušaju da razotkrije počinitelje.

- Dvojac, par, muškarac i žena srednjih godina, bili su u automobilu slavonskobrodskih oznaka, pa se nadam i brzoj reakciji policije - prisnažuje očevidac ovog devastiranja morskog dna, uništavanja flore i faune bez ikakvog promišljanja.

Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su kako je Policijska postaja Brač imala dojavu o incidentu te kako su krim istraživanje i izvidi u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 17:23