SKANDAL NA OI

U Parizu uhićen otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare Matić, prijavljen da je prisilno poljubio volonterku (24)

Boris Matić završio je u pritvoru pod sumnjom za seksualni napad, provest će noć iza rešetaka

Barbara sa ocem Borisom i sestrom Brigitom (arhivska fotografija)

 Saša Burić/Cropix

Otac hrvatske judašice Barbare Matić Boris, koja je jučer razveselila cijelu Hrvatsku osvojivši zlatnu medalju, priveden je danas u policijsku postaju 7. arondismana u Parizu pod sumnjom za seksualni napad na volonterku zaduženu za raspoređivanje gledatelja, pišu francuski mediji.

Volonterka je podnijela prijavu protiv njega, a cijeli se slučaj, javlja francuska televizija BFMTV dogodio jučer na lokaciji Arena Champs-de-Mars gdje se održavaju natjecanja u judu.

Volonterka odgovorna za smještanje gledatelja na tribinu prijavila je da ju je otac Barbare Matić na silu poljubio nakon što je njegova kći pobijedila u četvrtfinalnoj borbi. 24-godišnjakinja ga je, šokirana njegovim ponašanjem, pokušala odgurnuti i odmah podnijeti prijavu.

Pariško tužiteljstvo je policijskoj postaji u 7. arondismanu povjerilo istragu zbog seksualnog napada nakon prijave koju je podnijela volonterka, tvrdi izvor blizak istrazi.

Prema dostupnim informacijama BFMTV-a, otac naše zlatne olimpijke još se nalazi u pritvoru.

image

Barbara sa ocem Borisom i sestrom Brigitom (arhivska fotografija)

Saša Burić/Cropix

Ambasada Republike Hrvatske u Parizu je dobila informaciju o uhićenju te postupila u skladu sa svojim obvezama i mogućnostima, doznaje Jutarnji list.

Prema izvorima hrvatske strane, otac Barbare Matić Boris dobio je odvjetnika preko kojeg se neslužbeno može saznati kako djevojka tvrdi da ju je poljubio u usta, a on tvrdi da ju je poljubio u obraz te da je to bilo u euforiji nakon pobjede.

Odvjetnik oca Barbare Matić smatra kako se ovo nikako ne može smatrati seksualnim napadom.

Boris Matić provest će noć u pritvoru i za sutra je zakazano njihovo sučeljavanje u policiji.

Prema francuskim zakonima Boris Matić može biti zadržan iza rešetaka 48 sati.

I iz Hrvatskog olimpijskog odbora neslužbeno poručuju kako je bila riječ o nesporazumu. Priopćenje HOO-a očekuje se uskoro.

Obitelj Matić: Nije uhićen

U e-mailu poslanom HINI, obitelj Matić demantira navode medija da je Boris Matić uhićen.

Prema nijma, nije se radilo o uhićenju gospodina Matića nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača. Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom, stoji u priopćenju obitelji Matić. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 19:32