INVESTICIJA ISTRANINA

U Ponikvama otvoren luksuzni Resort Stribor, grije se na koštice maslina, radnici domaći, a hrana... samo vrhunske delicije!

Ponudu hrane čine i suhomesnati proizvodi iz Istre i okolice

Resort Stribor

 Resort Stribor

Istarski poduzetnik Ivan Milotić, poznatiji javnosti kao vlasnik tvrtke Histris iz Svetog Petra u Šumi te uljare Torač iz Žbandaja, otvorio je ovaj tjedan u Ogulinu Resort Stribor. Riječ je o resortu koji se nalazi u Ponikvama, a namijenjen je obiteljima i ljubiteljima aktivnog odmora. Čini ga objekt s devet soba i ukupno 27 ležajeva te spa zona.

- Željeli smo se poistovjetiti s bajkom i povezati se s onime što čovjeku danas najviše nedostaje: mir, sloboda, lokalno, prirodno okruženje. Naziv brenda "Anni Tempora za upravljanje nekretninama" dan je s razlogom – želimo živjeti turizam u svim godišnjim dobima. Naš slogan "udahni, zaroni" predstavlja dvije oprečne ponude, a istovremeno vrlo slične, koje u konačnici čine cjelinu. "Udahni" se veže upravo uz ovaj projekt i čistoću Gorskog kotara, svježinu zraka, predah od urbanog i ubrzanog. "Zaroni" predstavlja primorski dio projekta Anni Tempora i vile za odmor smještene u Istri.

image

Resort Stribor

Resort Stribor

Prije zarona trebamo zrak, i obrnuto. Ta se dva elementa stalno isprepliću ističući ovisnost jedan o drugome. Sve ih vrijeme prate vile – one iz ogulinske bajke i smještajnog kapaciteta u Kadumima kraj Poreča koje i nose naziv po starohrvatskim mitovima i legendama. Anni Tempora ističe različitost Hrvatske, njezine posebnosti, a sam naziv potvrđuje potencijal turizma i interes današnjeg modernog putnika "za sva godišnja doba", istaknuo je vlasnik i direktor novootvorenog Resorta Stribor Ivica Milotić.

Projektom je dodana vrijednost prirodnom, odgovornom i održivom, ističu u ovom resortu. Naime, Stribor se grije košticama maslina prerađenih u uljari Torač u Žbandaju kod Poreča, dok se kao gastronomski specijaliteti u resortu nude istarski suhomesnati proizvodi Histris iz Sv. Petra u Šumi proizvedeni od divljači iz lovišta u zakupu u okolici Ogulina.

image
Resort Stribor

Inače, Histris u proizvodnji njeguje isključivo lokalno i domaće: meso je s hrvatskih farmi i s hrvatskih lovišta, dok su zaposlenici u pogonu domicilno stanovništvo. Salame i kobasice od jelena i divlje svinje sljubljene su s istarskim tartufom pa su šumski kraljevi Gorskog kotara i Istre i na ovaj način ujedinili kontinentalnu Hrvatsku s obalom. Zaključno, Anni Tempora zaokružuje proces "od šume do stola".

- Dajemo na značaju čistoj prirodi i što priroda može dati čovjeku, manje turistički razvijenom području Hrvatske i njegovoj valorizaciji. Specifično okruženje i prirodna ljepota na svega sat vremena vožnje udaljena do Stribora poput Nacionalnog parka Plitvička jezera, Akvarija u Karlovcu, Julijinog ponora, Kuće Ivane Brlić-Mažuranić, parkova prirode Bjelolasica i Risnjak i dr. te bogatstvo flore i faune bili su nam lajtmotiv.

image

Resort Stribor

Resort Stribor

Ništa manje bitna je topla dobrodošlica lokalnog stanovništva. Projektom Stribor želja je bila odužiti se zajednici, prirodi, lovu, kraju, ljudima koje posjećujem, gdje se dobro osjećam i kamo se rado vraćam punih 25 godina, kaže Milotić. Zato je želja investitora ponudu resorta proširiti i povezati ju s lokalnom ponudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 14:42