KRAJ LJETA

U SLOVENIJI PADA SNIJEG Pogoršanje vremena zahvatilo unutrašnjost Hrvatske i sjeverni Jadran

 www.meteo.si

Frontalni sustav sinoć je stigao na zapad Hrvatske, a prodorom hladnog zraka osjetno je zahladilo u unutrašnjosti zemlje, sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Tako je u 11 sati na zapadnoj obali Istre je izmjereno 18°C. Grmljavinske nestabilnosti bile su lokalnog karaktera i zabilježene su mjestimično u unutrašnjosti zemlje, na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici, te zadarskom području.

VIDEO: 'MUNJA JE UDARILA NEKOLIKO METARA OD NAS' Preživjeli bliski susret u središtu oluje u Istri

Pogoršanje vremena zadesilo je i susjednu Sloveniju gdje je na Kredarici ispod Triglava temperatura zraka pala na 1°C, a počeo je padati i snijeg , piše Crometeo.

Danas su još mjestimice mogući jači pljuskovi i grmljavina. Zapuhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura koja će se tijekom dana proširiti duž cijele obale. I sutra nas očekuje još mjestimice može kratkotrajna kiša i to uglavnom na istoku i jugu. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale će puhati umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima koja će poslijepodne slabjeti.

Tek u četvrtak će zasjati sunce i temperature vratiti na ljetne, no to neće dugo potrajati. Naime, već u ponedjeljak očekuju se ponovni pljuskovi i blagi pad temperature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:42