U sklopu priprema za Višku regatu i Splitskog Festivala Jedrenja, danas je U Labudu održan Morski marendin, natjecanje u pripremi brodske spize, gdje su kuharske posade odmjerile snage u prezentaciji kulinarskih umijeća.
Pobjedničko prvo mjesto dijele posada ragbi kluba Nada s bronzinićem od 5 vrsta grahorica i pancetom te posada Željka Jerkova s gregadom od raže. Treće mjesto osvojila je posada pod zapovjedništvom Lea Kureta, priopćeno je iz organizacije Splitskog festivala jedrenja.
Jela je ocjenjivao žiri kojim je predsjedala Direktorica turističke zajednice Splitsko dalmatinske Županije Ivana Vladović uz Jovicu Palikovića, legendarnog hrvatskog automobilista, poznatog Dunda iz Tria Gušt, dr. Nenada Ilića i bonkulovića Željka Ferića. Kako je prilikom dodjele nagrada istaknula Predsjednica žirija, Ivana Vladović:
„Oduševljena sam prezentacijom i kvalitetom fenomenalne spize koju možete napraviti samo na brodu stoga me osobito veseli da ćemo prvoplasirana jela uvrstiti u projekt "Dalmatinska marenda" koji će TZ Split predstaviti idući vikend. Nagrade najboljima su osigurali Vina Matošević, Klaster ZORA, Solana Pag i Microgreens.hr.
Neposredno nakon dodjele nagrada u prepunim klupskim prostorijama predstavljene su knjige o jedrenju dvojice jedriličara i članova JK Labud, Eldora, Sania Delića i Sharedreams − Jedrima oko svijeta i Lea Lemešića.
79. Viška regata, na koju se ove godine prijavilo više od 170 posada, ujedno je kulminacija Splitskog Festivala Jedrenja, trodnevnog spektakla koje počinje sutra, u petak 13.10.2023. ujutro u 9.00 sati. Start regate, moguće je gledati iz prirodnog amfiteatra splitske luke na području od Sustipana, preko velikog lukobrana ACI-a i šetnice na potezu od Zvončaca sve do uvale Ježinac.
Splitski Festival Jedrenja jedinstvena je manifestacija koja po prvi puta objedinjava najprestižnije i najpopularnije regate koje se u razdoblje od sredine rujna do sredine listopada organiziraju na području Splita i Dalmacije, čime Labud Classic, Mala Mrduja, Mrduja, Startup Europa i Viška regata dobivaju novi poticaj kojim se odaje priznanje dosadašnjoj tradiciji, dodaje se u priopćenju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....