TOPLINSKI VAL

U utorak nas čeka još veći pakao, crveni alarm širi se na još tri regije, ali nazire se kraj: ‘Tada stiže hladan prodor‘

Temperature i danas idu do 37 stupnjeva, na snazi su crvena upozorenja za Osijek, Rijeku, Split i Dubrovnik

I dalje ćemo se boriti s vrućinama

 Cropix, DHMZ

Novi tjedan je stigao, ali kada su u pitanju visoke temperature s kojima se borimo već neko vrijeme, čini nam se kao da je vrijeme stalo. Temperature i danas idu do 37 stupnjeva, na snazi su crvena upozorenja za Osijek, Rijeku, Split i Dubrovnik, a ono što nas čeka sutra bit će još gore nego danas.

Nabrojanim gradovima sutra će se, dakle, s crvenim upozorenjem priključiti još Zagreb, Karlovac i Knin, dok je za gospićko područje najavljeno narančasto upozorenje.

image

Prognoza za Zagreb za naredna tri dana

DHMZ

- Pretežno sunčano i vruće, u Dalmaciji ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti lokalno pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 30 i 35, u Dalmaciji ponegdje do 37 °C, napisali su na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

image

Prognoza za Rijeku za naredna tri dana

DHMZ

Za utorak nema boljih vijesti.

- Pretežno sunčano, vruće, ponegdje i vrlo vruće. Od sredine dana u unutrašnjosti lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u istočnim krajevima mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 18 do 23, u Gorskoj Hrvatskoj niža, a na Jadranu između 23 i 28 °C. Najviša dnevna uglavnom između 33 i 38 °C.

image

Prognoza za Osijek za naredna tri dana

DHMZ

Situacija će se u nekim regijama malo popraviti s protekom tjedna pa ćemo umjesto crvenog upozorenja u srijedu, četvrtak i petak u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj i kninskoj regiji na snazi imati narančasto, ali u splitskom, riječkom i dubrovačkom području promjena neće biti. Kod njih na snazi ostaje crveno upozorenje pa će se stanovnici tih krajeva i dalje morati nositi s nesnosnim vrućinama.

image

Opasnost od toplinskog vala

DHMZ

Do prekida toplinskog vala, uz hladan prodor moglo bi doći za 10 dana, javlja N1. Do tada nam ne preostaje ništa drugo nego izdržati ovakve vremenske prilike i nadati se da ćemo u ostatku ljetnog razdoblja ipak malo lakše disati.

image

Prognoza za Split za naredna tri dana

DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:11