NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata 211 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo 13 ljudi, oporavilo se 297

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je danas ukupno 1.583. Među njima je 598 pacijenata na bolničkom liječenju
 Boris Kovacev/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izdao je u subotu priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 211 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.583.

Među njima je 598 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 57 pacijenata.

Preminulo je 13 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 357.408 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.080 preminulo, ukupno se oporavilo 347.745 osoba od toga 297 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8.385 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.040.256 osoba, od toga 5.381 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 4. lipnja utrošene su 1.885.772 doze cjepiva. Dosad su 1.329.754 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 556.018 primilo obje doze. Na dan 4. lipnja utrošeno je 30.769 doza cjepiva, navodi se u priopćenju.

Za usporedbu, u subotu prije tjedan dana bilo je 338 novih slučajeva zaraze, u bolnicama je tada bilo 819 pacijenata, a samoizolacija je bila proposana za 11.510 osoba.

U međuvremenu su na službenom Twitter profilu koronavirus.hr objavili detaljnije podatke o preminulima kao i brojeve zaraženih po županijama koji se mogu razlikovati od brojki koje šalju lokalni stožeri.

- Preminulo je 7 ženskih osoba: KB Dubrava, ’36., ’37., ’49. i ’55. god; OB Bjelovar, ’35. god; OB Zabok, ’31. god; OB Virovitica, ’43. god.

Preminulo je 6 muških osoba: OB Gospić, ’39. god; KiB „Fran Mihaljević“, ’64. god; KB Dubrava, ’50., ’53., 52. god; KB Osijek, ’41. god.

Broj novozaraženih po županijama: Splitsko-dalmatinska (11), Grad Zagreb (52), Primorsko-goranska (24), Zadarska (14), Osječko-baranjska (8), Međimurska (8), Zagrebačka (31), Brodsko-posavska (0), Varaždinska (12), Dubrovačko-neretvanska (1), Koprivničko-križevačka (10), Virovitičko-podravska (0), Sisačko-moslavačka (4), Šibensko-kninska (8), Bjelovarsko-bilogorska (8), Požeško-slavonska (0), Vukovarsko-srijemska (4), Ličko-senjska (4), Istarska (3), Krapinsko-zagorska (6) i Karlovačka (3).

Izvješća lokalnih stožera

U Sisačko-moslavačkoj županiji osam novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

U dnevnom izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite stoji kako su po tri novozaražene osobe iz Siska i Gline, te po jedna osoba iz Sunje i Novske.

U izvješću je upućeno upozorenje stanovnicima županije kako opasnost od zaraze još nije prošla, te da se i nadalje pridržavaju mjera i odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite, kako bi spriječili daljnje širenje zarazne bolesti.

Međimurje s osam novozaraženih

U Međimurskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sve epidemiološke brojke i u ovom tjednu bilježe pad, priopćili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 112 uzoraka te je evidentirano osam pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 7,1 posto pozitivnih od broja testiranih.

Danas 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 79 pozitivnih na 100.000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija 195. U proteklih sedam dana PCR-om je testirana 791 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 10,9 posto.

Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad, navodi se u priopćenju.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 59.885 uzoraka.

U protekla 24 sata oporavila se 41 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 117.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, otpuštena su tri pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata nije bilo umrlih pozitivnih osoba, navodi Stožer.

U Zagrebačkoj županiji dva nova slučaja covida-19

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a 27 je osoba ozdravilo, pa je tako trenutno aktivnih ukupno 278 slučajeva bolesti covid-19.

Kako se ističe u izvješću o broju novooboljelih u Zagrebačkoj županiji, od dvoje novooboljelih - jedna u Velikoj Gorici, a druga u Jakovlju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije od početka pandemije do subote, 5. lipnja, do 10 sati evidentirano je 30.188 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom.

Izliječeno je 29.835 osoba, a 75 osoba je preminulo.

Trenutno su aktivna 278 slučaja, priopćeno je.

Primorsko-goranska županija sa 27 novooboljelih i 61 ozdravljenih

Na području Primorsko-goranske županije novih je 27 oboljelih osoba od covida-19, a ozdravila je 61, javio je Županijski stožer Civilne zaštite u subotu.

Tako je 280 aktivnih slučajeva trenutno u toj županiji.

Od testiranih 490 uzoraka briseva u petak, pozitivnih je bilo 5,5 posto.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka su na liječenju 22 pacijenta i samo jedan na respiratoru.

Koprivnica: U Županiji 11 novozaraženih koronavirusom

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je iz Županijskog stožera Civilne zaštite u subotu.

Na području županije trenutno je aktivno 49 slučajeva bolesti covid-19, ozdravile su četiri osobe, a na bolničkom liječenju je 10 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 55 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV-2 virus.

Od početka pojave SARS - CoV-2 virusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest covid-19 je potvrđena kod 8136 osoba, stoji u priopćenju.

Osam novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji, umrla jedna osoba

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je 80-godišnja osoba preminula, priopćio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Kako navode iz Stožera, u tom vremenu u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i osječkom KBC-u obrađeno je 142 uzorka od kojih je osam bilo pozitivno.

U osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici u Našicama ukupno je na liječenju 20 pacijenata oboljelih od covida-19, od kojih su troje na respiratoru.

Kako je priopćio osječko-baranjski Stožer, u samoizolaciji je 531 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 11 novooboljelih od koronavirusa

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 11 novozaraženih koroanvirusom, od ukupno 581 obrađenog testa, doznaje se u subotu u Županijskom stožeru Civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije,od 11 novozaraženih osoba, iz Splita ih je pet, a po jedan iz Omiša, Sinja, Trogira, Jelse, Okruga i Podstrane.

"Od ukupnog broja novooboljelih sedam osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno je 819 osoba u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 31 covid pozitivna osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema umrlih osoba", izvijestili su iz Stožera.

Bjelovar: U Županiji šest novooboljelih, umrla jedna osoba

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe s područja su Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Garešnici i Kapeli.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju četiri pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji je osam pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 268 osoba.

Virovitičko-podravska županija s četvero novozaraženih, umrla 78-godišnja žena

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 56 uzoraka i utvrđeno četiri slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je 78-godišnja žena preminula, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Po dvoje novooboljelih su iz Suhopolja i Virovitice.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 14 oboljelih, a dvije se osobe s područja Virovitičko-podravske županije liječe u KBC-u Zagreb, na Rebru.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražene su 4080 osobe, a 138 je preminulo.

U Varaždinskoj županiji 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo 28 osoba

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Ozdravilo je 28 osoba, a smanjen je i broj osoba na bolničkom liječenju. U Općoj bolnici Varaždin nalazi se 67 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je šest osoba na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 217 osoba.

U Istarskoj županiji jedna novozaražena osoba

U Istarskoj županiji je u protekla 24 sata potvrđena samo jedna novooboljela osoba od covida-19, nakon što je ispitano 248 uzoraka briseva na koronavirus, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite, istaknuvši da je epidemiološka situacija u Istri stabilna i povoljna.

Novozaraženi je bio pod mjerom samoizolacije. U mjerama samoizolacije trenutno se u Istarskoj županiji nalaze ukupno 664 osobe.

U Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju na liječenju je 19 osoba, a od toga se jedna osoba nalazi u respiracijskom centru.

"Epidemiološka situacija u Istri je stabilna i povoljna i kako sada izgleda, sezona će nam biti jako dobra. Istra je poželjna destinacija, kao i Hrvatska, a ide nam u prilog i dobro stanje na našem poluotoku. Tradicionalno smo auto odredište, na par sati vožnje i upravo iz tog razloga očekujemo dobre brojke tijekom ove sezone”, izjavio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

U Zadarskoj županiji 17 novozaraženih koronavirusom

Na području Zadarske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 17 novozaraženih osoba koronavirusom, a testirano je 395 uzoraka, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 20 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru. U biogradskoj bolnici na liječenju su tri pacijenata oboljela od koronavirusa.

Pod mjerama samoizolacije je ukupno 596 osoba. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri novooboljela od covid infekcije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se sedam osoba, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su četiri žene, i to po jedna iz Dubrovnika, Opuzena i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Od sedam oporavljenih tri su iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te po jedna iz Konavala i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 619 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 76 280.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su četiri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 147 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja te mjere, od čega jedan na granici, što je ukupno 783 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se i dalje drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Karlovačkoj županiji šest novih slučajeva covida-19

U Karlovačkoj županiji šest je novih slučajeva covida-19, bolnički se liječi 24 osoba, od kojih je na respiratoru četvero najtežih pacijenata, subotnji su podaci Županijskog stožera Civilne zaštite.

Novooboljeli su iz Karlovca, Ogulina,Generalskog Stola i Vojnića.

U samoizolaciji je 121 osoba.

U Karlovačkoj županiji je od početka pandemije covid potvrđen kod 14228 ljudi, od kojih je umrlo 508.

Kroz covid odjele tri bolnice u Karlovačkoj županiji do sada je prošlo 1590 osoba, 24 njih se još liječi, 1091 osoba je otpuštena nakon izliječenja, a 475 njih je umrlo.

Preostala 33 smrtna slučaja povezana s covidom dogodila su se u drugim sredinama.

U Zagrebu 52 novooboljelih od covida-19

U Zagrebu su u protekla 24 sata, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zabilježene 52 novozaražene osobe koronavirusom, pa je trenutno u Zagrebu ukupno 384 aktivnih slučajeva covida-19, priopćio je u subotu NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 635 uzoraka, od kojih je 28 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 40 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 108 osoba.

Od 40 obrađenih pozitivnih osoba, četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, 22 osobe su kontakti COVID + osoba, a obrada za šest osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je osoba izložena u domu za starije. Dvije su osobe obradili liječnici obiteljske medicine, a tri su osobe doputovale iz Francuske i Brazila.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljele su jedna zdravstvena djelatnica i jedna korisnica.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika i jednog nastavnika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 25 učenika.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljene su 1.802 osobe.

Trenutno su u gradu Zagrebu 384 aktivna slučaja covida-19.

U Požeško-slavonskoj županiji troje, u Brodsko-posavskoj bez novooboljelih

Na području Požeško-slavonske županije Stožer civilne zaštite u subotu je registrirao tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U toj županiji trenutno je ukupno 24 oboljelih od covida-19. Među oboljelima četiri osobe su na bolničkom liječenju.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 143 osobe.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u subotu je izvijestio da u toj županiji nema novooboljelih od covida-19.

Na bolničkom liječenju je 29 osoba, od kojih je šest na respiratoru. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 268 osoba.

Ličko-senjska ima dvije novooboljele i još jednu osobu umrlu od covida

U Ličko-senjsko županiju dvije su osobe oboljele i jedna je umrla od covida u posljednja 24 sata, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

U bolnici u Gospiću od posljedica covida umro je 82-godišnji pacijent iz Otočca.

Novooboljeli su iz Novalje i Otočca, te tamo traje epidemiološka obrada njihovih kontakata. Ukupno su 153 osobe pod mjerom samoizolacije.

Trenutno je u županiji 35 aktivnih slučajeva covida-19, od kojih se bolnički liječi osam osoba.

Od početka pandemije u Ličko-senjskoj županiji oboljele su 4593 osobe, od kojih su 154 umrle, a izliječile su se 4404.

U Krapinsko-zagorskoj županiji sedam novooboljelih, umrla jedna osoba

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata je evidentirano sedam novopozitivnih osoba na koronavirus, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavilo se 10 osoba, pa je trenutno u županiji ukupno 49 aktivnih slučajeva zaraze koroavirusom. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 18 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 17:21