POSRNULI TAJKUNI

Ukinuto rješenje Županijskog suda. Bračni par Pevec vraća se u pritvor?

Sudsko vijeće bi ovaj tjedan trebalo donijeti odluku o mogućem novom pritvaranju Pevecovih
 Goran Matejak

BJELOVAR - Po žalbi Županijskoga državnog odvjetništva, Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je rješenje Županijskog suda u Bjelovaru o ukidanju pritvora Višnji i Zdravku Pevecu, potvrdila nam je Dajana Barberić-Valentić, glasnogovornica Županijskog suda u Bjelovaru.

Ima 21.000 stranica

Sandra Hančić, predsjednica Sudskog vijeća, tako će ponovno odlučivati o tome hoće li posrnuli tajkuni sljedeću glavnu raspravu čekati na slobodi ili u ćeliji bjelovarskog zatvora. U obrazloženju odluke Vrhovnog suda piše da bi Sudsko vijeće trebalo razmotriti duljinu trajanja ponovljenog knjigovodstvenog sudskog vještačenja u slučaju Pevec.

Vještačenje će, neslužbeno doznajemo, obaviti jedan zagrebački institut, a njihova procjena vremenskog roka u kojemu bi vještačenje trebalo biti dovršeno znat će se danas. Pevecima je pritvor ukinut zato što bi novo vještačenje, zbog opsežne dokumentacije na više od 21 tisuću stranica, moglo potrajati mjesecima, ako ne i godinama. Marijan Tomljanović, sudski vještak koji je proučavao poslovnu dokumentaciju na prethodnom ročištu, rekao je da bi mu za detaljnu analizu trebala najmanje 22 mjeseca.

Odluka ovaj tjedan

Odluku o eventualnom ponovnom privođenju bračnog para Pevec, neslužbeno doznajemo, Sudsko vijeće trebalo bi donijeti potkraj ovoga tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:20