POLICIJA REAGIRALA

Ukrajinka devastirala pelješku uvalu, gradila je bez dozvole, pustošila šumu, evo za što je sve prijavljena

Živopisno mjesto na Pelješcu građevinski boom doživjelo je nakon Pelješkog mosta

Pelješac, ilustracija

 Vojko Basic/Cropix

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston, 51-godišnja ukrajinska državljanka se sumnjiči za niz kaznenih djela: skidanje službenog pečata i znaka; uništavanje staništa; protupravnu gradnju i pustošenje šuma, piše Slobodna Dalmacija.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena, kao jedina osnivačica i članica pravne osobe čija je djelatnost pružanje smještaja i djelatnost pripreme i usluživanja hrane, u neutvrđenom vremenu, u Lovištu na otoku Pelješcu, uništila šumu površine tri hektara, pogoršala stanište uvršteno u ekološku mrežu značajnu za očuvanje ptica i na parceli izgradila građevine nepoznate namjene izvan građevinskog područja, a unutar zaštićenog obalnog pojasa.

Također je utvrđeno da je osumnjičena, nakon zatvaranja gradilišta od strane Državnog inspektorata, tijekom svibnja ove godine uklonila tablu oznake zatvorenog gradilišta i nastavila s izvođenjem bespravnih radova.

Živopisno mjesto Lovište na poluotoku Pelješcu pravi građevinski boom doživjelo je upravo nakon puštanja u promet Pelješkog mosta. Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 05:49