RASPLET NA HRT-u

Umjesto Sutlića v.d. ravnatelj HRT-a postao Josip Popovac

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Vanja Sutlić nije više prvi čovjek HRT-a. Programsko vijeće je sa sedam glasova “za” novim vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a imenovalo Josipa Popovca, dosadašnjega glavnog HTV-ova producenta.

Josip Popovac obnašat će dužnost ravnatelja HRT-a dok se za mjesto koje je do danas držao Vanja Sutlić ne raspiše i ne provede javni natječaj.

Popovac je dosad bio glavni producent na HRT-u, a na današanjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a, na kojoj su osim Vanje Sutlića smjenjeni i ravnatelj HTV-a Blago Markota, ravnatelj Hrvatskog radija Davor Mezulić te ravnatelj Glazbene proizvodnje Josip Guberina.

Popovac je predližio i svoj tim koji će voditi HRT do izbora novog vodstva. Tako će mjesto ravnatelja Hrvatskog radija preuzeti Zoran Mihajlović, dugogodišnji djelatnik tog radija, v.d ravnateljica Glazbene proizdvodnje postala je Sanda Vojković Smiljanić, a Blagu Markotu na mjestu ravnatelja HTV-a zamijenit će Mislav Stipić.

Stipić je dosad radio kao glavni tajnik HTV-a, po struci je pravnik, a ostao je zapamćen i kao čovjek koji je vodio projekt Hitrorez hrvatske Vlade. Novi čovjek HR-a Zoran Mihajlović dugogodišnji je radijski čovjek, dok je Sanda Vojković Smiljanić diplomirala muzikologiju i povijest umjetnosti, a pomoćnica ravnatelja Glazbene proizvodnje bila je tri godine.

Osim toga, na današnjoj sjednici Vijeća pokrenut je i postupak smjene Hloverke Novak Srzić s mjesta urednice informativnog programa, a o svemu što se događalo na sjednici pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:10