OSTAO BEZ SVEGA

Uplakani Josip nakon što je tijekom velike oluje ostao bez supruge: ‘Pa kako se i ne bi dogodilo tako nešto!?‘

Neven Habijan, zapovjednik DVD-a Rasinja, kaže da su u utorak odradili 40-ak intervencija. Razmjeri štete zbrajat će se danima

Josip Mihalina

 Screenshot/RTL

Jaka kiša koja je u Podravini počela padati u ponedjeljak poslijepodne, a nastavila se tijekom večeri i noći na utorak, zavila je mjesto Rasinju u crno.

U poplavljenom podrumu stradala je 75-godišnja žena, a obdukcija je pokazala da je umrla od srčanog udara. U Rasinji je palo više od sto litara kiše po četvornom metru. Poplavljena su i brojna naselja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Privremeno je bila zatvorena i državna cesta D2 koja spaja Koprivnicu i Đurđevac. Županijski centar 112 primio je stotinjak dojava zbog poplavljenih podruma. Razmjeri štete zbrajat će se danima.

Josip Mihalina, suprug preminule, za Danas.hr je rekao: "Dok sam došao dolje do nje, nje nema... Već je glavom bila klonula u vodu... Srce. Ništa drugo. Tako su ustanovili. Kako ne bi. Godinama si priuštiš, prišparaš, privrijediš i na zadnje dođe, u roku jednu uru odnese sve".

"Ovo je sve bilo voda. A ovo tu je kao more bilo... Samo kaj je to gadna, ta voda. Daske, kante, čak i bačvu je odnekud doneslo. Ja sam samo molila Boga da prestane dok još struja svijetli do pola noći", ispričala je Terezija Jakopanec.

A Štefica Pavlović dodaje: "Voda je bila tako jaka da je preokrenula škrinju od 420 litara. Punu mesa. Ja ne znam kaj bih vam rekla. To nikad nisam doživjela, a u Rasinji sam 42 godine".

Neven Habijan, zapovjednik DVD-a Rasinja, kaže da su u utorak odradili 40-ak intervencija.

"A jučer kako je bilo grdo, baš je bilo grdo. Imamo kritične točke svake godine, bujice su bile i uvijek su problemi. Ali nikad tako nije bilo. Nikad", rekao je Habijan i istaknuo da imaju dovoljno ljudi na terenu. Mnogi kolege došli su im pomoći.

"Zahvaljujem i mještanima koji pomažu i svima koji su došli pomoći. Jučer kad je bilo najgore, bilo je stotinjak vatrogasaca, sjajan posao se odradio", zaključio je zapovjednik vatrogasaca u Rasinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 12:36