JASNA PORUKA

USPRKOS KRIZI U SLOVENIJI Vlada je sigurna da ulazimo u EU 1.7.: Osnovali Odbor za obilježavanje pristupa

Unatoč političkoj krizi koja trese Slovenije, jedinu članicu EU koja još nije ni počela proces ratifikacije hrvatskog Pristupnog ugovora, u Vladi su i dalje uvjereni da ćemo u punopravno članstvo Unije ući 1. srpnja, kako je i planirano.

Milanović: 'Zakon o investicijama je dobar! Zašto bismo htjeli rasprodati Hrvatsku?'

Stoga je Vlada danas donijela odluku o osnivanju Odbora za obilježavanje pristupa Hrvatske EU, u kojem će sjediti premijer i potpredsjednici Vlade, šef države i šef Sabora. Zadaća Odbora bit će praćenje rada posebne Radne skupine za obilježavanje pristupanja Hrvatske EU, koju je Vlada danas također osnovala. U opisu poslova oba tijela bit će organizacija svečanog obilježavanja trenutka ulaska Hrvatske u Uniju.

„Kultura i financije su najvažnije. Tih 25 sekundi je ogroman marketinški potencijal, koji treba iskoristiti, a p čemu će nas pamtiti“, zaključio je premijer Zoran Milanović .

Današnja je sjednica Vlade i inače u velikoj mjeri bila u znaku priprema za ulazak u EU, odnosno usvajanja pravne stečevine Unije. No, o problemu Ljubljanske banke, na čijem rješavanju službena Ljubljana inzistira prije nego što ratificira hrvatski Pristupni ugovor, danas u Vladi nitko nije želio govoriti.

Raspušta se Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Vlada je donijela odluku o raspuštanju Gradskoga vijeća Slavonskog Broda, te će imenovati povjerenika za drugi po veličini slavonski grad.

Odluku o raspuštanju Gradskoga vijeća Slavosnkog Broda Vlada je donijela zbog neusvajanja gradskoga proračuna za ovu godinu. Time su se, objansio je ministar uprave Arsen Bauk, stekli zakonski uvjeti za raspuštanje Gradskoga vijeća.

Vlada potpisuje petogodišnji ugovor s HRT-om

Banski su dvori predložili Saboru da potvrdi Statut HRT-a, te su donijeli zaključak o potpisivanju petogodišnjeg ugovora između HRT-a i Vlade.

Sporazum s HRT-om sklapa se za razdoblje do kraja 2017. godine, a njime se utvrđuju programske osnove HRT-a i novac potreban za njihovo funkcioniranje. Ugovor će u ime Vlade potpisati premijer Zoran Milanović. Do potpisivanja ugovora dolazi nakon što je 15. prosinca prošle godine istekao Privremeni ugovor između Vlade i HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:21