KVAR NA TRAFOSTANICI

Usred toplinskog udara dio Dalmacije ostao bez struje: ‘Pokvarilo mi se meso, a unuka je neutješno plakala!‘

Došlo je do ispada dalekovoda Vodice-Bilice, koji je osnovni smjer napajanja za trafostanicu Vodice, koja napaja cijeli krug Vodica

Vodice

Usred dugotrajnog toplinskog vala u srijedu navečer došlo je do ispada dalekovoda Vodice-Bilice, zbog čega su, Vodice, Prvić, Tribunj i Jadrija ostali bez struje.

Domaći ali i stranci žale se kako su doslovno prokuhali, te da je najgore bilo s djecom koju nisu mogli rashladiti.

- Toliko je vruće tako da mi se sve u škrinji otopilo do pola, sad sve moram baciti jer se bojim da ću pokupiti kakvu bakteriju - kaže nam jedna Vodičanka.

Kaže kako joj je unuka došla iz Zagreba s malom bebom i da su jedva preživjeli noć, te da je beba stalno plakala i bila znojna jer klima nije radila.

Voditelj službe za vođenje pogona HEP-a Laris Višković rekao je za portal Info Vodice u čemu je problem sa strujom. Višković kaže da je došlo do ispada dalekovoda Vodice-Bilice, koji je osnovni smjer napajanja za trafostanicu Vodice. Radi se o trafostanici koja napaja cijeli krug Vodica, a ispad se dogodio oko 23:03.

- Srima je uključena, kao i Jadrija i Prvić,. Imamo problem u distribucijskoj trafostanici zbog preopterećenja pa je mali dio Tribunja trenutno isključen, ali situacija se normalizira - kazao nam je operater HEP-a.

kako piše lokalni portal šibenikin, u toku jučerašnjeg dana situacija se polako normalizirala, a bez struje je bio još dio Tribunja.

- Jasno je da se kvarovi mogu dogoditi, ali trebalo bi se više paziti jer je trenutno vrijeme elementarna nepogoda - govori nam sugovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:43