NEIZDRŽIVO

Usred toplinskog vala u dijelu Dalmacije nestalo struje, građani bez klime, otkriveno gdje je nastao kvar

Trenutno se radi na otklanjaju kvara, a dok se on ne otkloni mreža će se morati povremeno rasterećivati pa su mogući prekidi u opskrbi

Ilustracija

 

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Veći dio Vodica i okolnih mjesta kasno sinoć je ostao bez električne energije. U nekoliko navrata struja je dolazila pa opet nestala, što je usred toplinskog vala neizdrživo - ne rade klime, ventilatori, ali ni frižideri.

Voditelj službe za vođenje pogona HEP-a Laris Višković rekao je za portal Info Vodice u čemu je problem sa strujom. Višković kaže da je došlo do ispada dalekovoda Vodice-Bilice, koji je osnovni smjer napajanja za trafostanicu Vodice. Radi se o trafostanici koja napaja cijeli krug Vodica, a ispad se dogodio oko 23.03.

"Odmah smo pokušali ponovno uspostaviti napajanje putem dalekovoda, ali nismo uspjeli. Zbog toga smo prebacili napajanje na novu trafostanicu Kapela", rekao je Višković.

Zbog potrebnog balansiranja i redukcije opterećenja južni dio Srime, Jadrija i Prvić ostali su bez struje tijekom noći.

Višković dodaje za Info Vodice da je tijekom jutra došlo do rasterećenja te da su svi korisnici ponovno dobili napajanje. Trenutno se radi na otklanjaju kvara, a dok se on ne otkloni mreža će se morati povremeno rasterećivati pa su mogući prekidi u opskrbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 16:09