ISKOČILI VAGONI

Utvrđen razlog željezničke nesreće kod Tovarnika: ‘Vrućine su deformirale kolosijek!‘

Istražno povjerenstvo još uvijek utvrđuje nastalu materijalnu štetu

Željeznička nesreća kod Tovarnika

 PU vukovarsko-srijemska

Nakon što je u srijedu PU vukovarsko-srijemska priopćila o željezničkoj nesreći koja se oko 14.15 sati dogodila kod kolodvora Tovarnik, sada je utvrđen i razlog nesreće.

Podsjetimo, nekoliko posljednjih vagona teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Šid-Tovarnik iskliznulo je iz tračnica kolosijeka. Tijekom događaja nitko nije bio ozlijeđen.

- Utvrđeno je kako su vagoni teretnog vlaka, koji je prometovao iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, iskliznuli na području Srbije uslijed deformacije kolosijeka uzrokovane visokim temperaturama - navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Istražno povjerenstvo još uvijek utvrđuje nastalu materijalnu štetu. Zbog sanacije pruge do daljnjeg je obustavljen željeznički promet sjevernim kolosijekom pruge Šid-Tovarnik, dok će se po uklanjanju svih vagona omogućiti prometovanje vlakova južnim kolosijekom.

Na mjesto događaja izašlo je istražno povjerenstvo Hrvatskih željeznica, kao i nadležna tijela Republike Srbije. Policija će o utvrđenim okolnostima dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 17:51