‘NESTRUČNI KADAR‘

Velike promjene u bolnicama, dosadašnji ravnatelji bit će razriješeni, HDZ nagradio i Zekanovića: ‘Kreće uhljebljivanje!‘

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade razriješeni su dosadašnji članovi upravnih te su imenovani novi

Hrvoje Zekanović
 

 Damjan Tadic/Cropix

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade razriješeni su dosadašnji članovi upravnih vijeća, imenovani kao predstavnici Republike Hrvatske, te su imenovani novi predsjednici i članovi upravnih vijeća.

Riječ je o proceduri prijenosa osnivačkih prava svih županijskih i općih bolnica na državu koja je trebala biti završena do 1. srpnja.

image

Vili Beroš i Andrej Plenković

Darko Tomas/Cropix

Ravnatelji bolnica će uskoro biti razriješeni, a nova upravna vijeća imenovat će vršitelje dužnosti ravnatelja. Nakon toga slijedi natječaj i imenovanje ravnatelja na mandatna razdoblja od četiri godine.

- Upravna vijeća su trebala biti raspuštena i imenovana nova još prije tri mjeseca, a do 1. srpnja trebala je cijela procedura biti gotova. Da su razriješili postojeća upravna vijeća saznali smo iz medija, nikakav dopis nismo dobili, tako da iz moje perspektive stara upravna vijeća još su aktualna - govori jedan ravnatelja bolnica i dodaje kako će valjda uskoro dobiti neki službeni dopis.

Drugi pak ravnatelj, govori kako od početka nisu obavještavani ni o čemu.

image

Branka Juričev Martinčev

Niksa Stipanicev/Cropix

- Gledajte, to je čisto političko kadroviranje i aktualna vlast postavit će isključivo svoje ljude. Do sada je bar u nekim bolnicama bilo bez HDZ-ove vlasti. No, čak nije ni problem stranka nego to političko uhljebljivanje nestručnih ljudi - govori još jedan ravnatelj.

Pregledom imena u novim upravnim vijećima posebno u oko upada OB Šibenik. Naime, za predsjednicu UV imenovana je bivša ravnateljica bolnice, Sanja Jakelić, inače potpredsjednica Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, a za članove, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev. Zanimljivo je da je svoje mjesto u vijeću dobio i Hrvoje Zekanović, HDZ-ova ruka u saboru i Tomislav Dželalija, član Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije. Prema ovim imenovanjima čini se da Vlada smatra kako isključivo stranački pripadnici mogu voditi bolnice.

image

Hrvoje Zekanović

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 17:20