ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Veliko povećanje plaća meni i ministrima? To je jedna antikoruptivna mjera‘

Dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a

Andrej Plenković

 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković stao je pred novinare i komentirao aktualne teme.

Novinari su ga pitali o povećanju plaća njemu, ministrima i predsjedniku. Rekao je kako je to u skladu s drugim zemljama.

Rekao je kako je on prije nekoliko dana potpisao da se odriče puno veće plaće koju bi dobio kao zastupnik u Europskom parlamentu.

Osnovice za dužnosnike koje godinama stoje ne promijenjene, mi se sada nalazimo u poziciji da ih podignemo, jer uz sva postignuća vrijeme je da se i to stavi na dnevni red. Jer nakon trećeg mandata da ministri, ne da nisu među prvima po visini plaće u svojim ministarstvima, nego su negdje po sredini. Smatramo kako je to povećanje plaća jedna antikoruptivna mjera. Nakon što smo osigurali veliki gospodarski rast, povećali minimalne plaće, vrijeme je i da povisimo plaće ministrima", kazao je Plenković.

"Povišenje plaće je toliko malo da je to je irelevantno za rebalans proračuna, ja se nadam da će veće plaće omogućiti bolje kadrove u javnim sektorima."

Pitali su ga i o HDZ-ovom kandidatu za predsjednika, no nije htio otkriti koga će suprostaviti Zoranu Milanoviću.

Uskoro opširnije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 13:14