JOŠ NIŠTA KONKRETNO

Vesna Pusić o vraćanju Ljubljanske banke u okvire sukcesije: 'Ne vjerujte svemu što pišu mediji!'

 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nije u srijedu željela ni potvrditi ni opovrgnuti pisanje hrvatskih medija da će se pitanje Ljubljanske banke rješavati u sklopu sukcesije imovine bivše Jugoslavije, ponovivši da će javnost uskoro doznati konačno rješenje tog dugogodišnjeg spora između Hrvatske i Slovenije.

"Ne vjerujte svemu što pišu mediji. Svi će biti obaviješteni kada se definira konačni dogovor između Hrvatske i Slovenije, a to će biti uskoro", odgovorila je Pusić na upit novinara može li potvrditi pisanje Večernjeg lista da se slučaj Ljubljanske banke vraća u okvire sukcesije.

"Prije toga ne mogu pričati niti o jednom od elemenata", dodala je šefica hrvatske diplomacije na konferenciji za novinare nakon razgovora s danskim ministrom vanjskih poslova Nicolaiem Wammenom.

Pusić i slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec su na nedavnim pregovorima u Otočcu ob Krki pronašli rješenje za problem Ljubljanske banke, ali su izjavili da ga ne mogu predstaviti javnosti dok ga ne odobre vlade u Zagrebu i Ljubljani.

Rješenje oko kojega su se suglasili ima nekoliko različitih podvarijanti i ako ga prihvate dvije vlade ponovno će se sastati 19. veljače u Zagrebu, najavili su tada ministri Pusić i Erjavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:17