LORD U AKCIJI

VIDEO: DRAMATIČNA SNIMKA S ISTOKA HRVATSKE Policijski pas Lord reagirao na vagon s kukuruzom i time spasio život trudnici

 
 PU vukovarsko-srijemska

Policijski pas Lord spasio je u srijedu oko 22,50 sati život trudnici iz Palestine koja je sa svojim suprugom pokušala ilegalno ući iz Srbije u Hrvatsku skrivena u vagonu s rasutim kukuruzom. Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, naime, pregledavali su teretni vlak koji je iz Srbije ušao u Hrvatski i zaustavio se na željezničkoj stanici u Tovarniku, a onda je Lord u jednom trenutku reagirao kod jednog od vagona koji nije bio sumnjiv budući da su se na njemu nalazile neoštećene plombe.

Ipak, životinjski instinkt osjetio je da se u unutrašnjosti vagona nešto događa, a događalo se zapravo nešto prilično opasno. U njemu su bili muškarac i njegova trudna žena.

„Žena se nalazila u besvjesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju. Promptna i pravilno pružena prva pomoć koju su policijski službenici ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njenog stanja i kasnijeg liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru,“ izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske, čiji su službenici naknadno utvrdili da je riječ o ilegalnim migrantima iz Palestine.

Muškarac je smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a policijski službenici mu kontinuirano prenose nove informacije o zdravstvenom stanju njegove trudne supruge smještene na Odjelu ginekologije vukovarske bolnice gdje skrbe o njoj i njezinoj bebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 12:01