OBJAVILI SNIMKU

VIDEO: ORUŽJE ZA TUČNJAVU, PIROTEHNIKA, NACISTIČKI GRAFITI... Pogledajte kako izgledaju prostorije BBB-a, snimili ih policajci koji su upali unutra

 
 PUZ

Zagrebačka policija objavila je detalje jučerašnje akcije tijekom koje je prije, tijekom i poslije utakmice Dinamo - Hajduk privedeno 20 osoba. Kako su otkrilii na konferenciji za novinare, policija je provela pretres prostorija Udruge Kluba navijača Dinama - Bad Blue Boys u Ulici kralja Držislava u Zagrebu, a objavili su i video snimku te pretrage.

Na snimci se upadljivo vide kako su prostorije u vrlo lošem, gotovo derutnom stanju, a osim nereda i prljavštine ističu se razni grafiti posvećeni Anti Paveliću i Adolfu Hitleru.

Policija je objavila i fotografije zaplijenjenih predmeta pronađenih prilikom pretresa. Vidi se tako kako je BBB-ov klub u Držislavovoj bio prepun drvenih palica za premlaćivanje, pirotehničkih sredstava, kapa 'fantomki' te različitih drugih predmeta pogodnih za organiziranje i izvršavanje napada. Vjeruje se kako su planirali veliki sukob sa Torcidom. Zaplijenjena su i četiri voki-tokija koji su se očigledno koristili u organizaciji napada, jer je riječ o komunikaciji koju policija znatno teže nadzire nego mobilne telefone. Pronađeno je i nekoliko komada streljiva za vatreno oružje, te vrećica sa biljnom tvari nalik na marihuanu.

PUZ

- Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice - istaknula je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

PUZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 00:42