DOBAR POSAO POLICIJE

Vozača (58) teretnjaka koji je pregazio pješaka uhitili u Kutjevu, policija: ‘Uvijek vas nađemo‘

Krivac za smrti 47-godišnjeg pješaka kazneno je prijavljen za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Brodska policija vrlo brzo jučer riješila je slučaj mrtvog pješaka (47) pronađenog u zoru na državnoj cesti D53 kod Gornjeg Slatnika i zbog toga, unatoč bijegu s mjesta nesreće, uhitila s odmakom 58-godišnjeg vozača. Danas su nad njim dovršili kriminalističko istraživanje te ga uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom i nepružanja pomoći kazneno prijavili i predali pritvorskom nadzorniku.

-Tijekom provođenja očevida i pronađenih materijalnih tragova, analitičkom obradom dostupnih podataka, izvršenim pregledima raspoloživih video nadzora te operativnim radom policijskih službenika u suradnji sa PU požeško-slavonskom i PU osječko-baranjskom, dana 27. kolovoza oko 12 sati u Kutjevu je pronađen vozač i teretno vozilo koje je sudjelovalo u navedenoj prometnoj nesreći - kažu iz PU brodsko posavkse.

Iz policije, također, podsjećaju da su se na prometnicama njihove Policijske uprave unazad nekoliko dana dogodile četiri prometne nesreće u kojima su počinitelji pobjegli s mjesta događaja, no u tri slučaja su kršitelji zakona ubrzo pronađeni i sankcionirani.

- Bijeg s mjesta prometne nesreće počinitelju nije jamstvo da će ostati nepoznat policiji, jer operativni rad i kriminalističko istraživanje policijskih službenika rezultira uglavnom pronalaskom počinitelja, kao što potvrđuju navedeni slučajevi. Također, bijeg s mjesta prometne nesreće osim što nije zakonit, nije niti moralan prema drugim sudionicima čiji život zbog nastanka prometne nesreće može biti ugrožen, a osim toga za navedeni prekršaj je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaznit će se novčanom kaznom u oznosu od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana - zaključuju iz PU brodsko-posavske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 09:24