MORTUS PIJAN

Vozio mrtav pijan, udario u kamen, auto se zapalilo, a vatra proširila!

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine sa 2,46 promila, šibenski su policajci predali 64-godišnjaka pritvorskom nadzorniku

illustracija

 Luka Gerlanc/

Sjećate se požara od 15. kolovoza koji je uslijedio na nerazvrstanoj cesti Vrpolje-Perković nakon što je vozač automobila skrivio prometnu nesreću pa se auto samozapalio i vatra proširila?

Uhićen je i kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom jer je sve to uslijedilo, kako je otkriveno kriminialističkom istraživanjem, uslijed znatne alkoholiziranosti 64-godišnjeg vozača.

Šibenski istražitelji su utvrdili da je 64-godišnjak sa 2,46 promila u 15.25 sati vozio automobil šibenskih oznaka te skrivio nesreću nakon što je izletio van kolnika i naletio na kamen. Auto se zapalio, a vatra se brzinom munje proširila na nisko raslinje i makiju pa je u borbu s vatrenom stihijom ušlo 38 vatrogasaca a u pomoć su im pritekla i dva kanadera.

- Požar je zahvatio 700 obradivih i neobradivih stabala masline, građevinski kontejner i brod na suhom vezu. Materijalna šteta prouzrokovana požarom, ukupne opožarene površine od 17 hektara naknadno će se utvrditi - kažu iz šibenske policije koja je nesavjesnog vozača na kraju predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 04:20