OPET U KLUPE

Vraćam se u Sabor, ne odlazim u diplomaciju

Spekulacije o odlasku u diplomaciju, u čemu navodno ima i podršku premijerke, Đurđa Adlešič odlučno negira
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Kako sada stvari stoje, još sam tjedan dana u Vladi, onda kratki godišnji, a nakon toga čeka me sigurno radno mjesto u Saboru - rekla nam je jučer još aktualna potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg, Adlešič planira odlazak u diplomaciju i pregovara za neko veleposlaničko mjesto. U tome navodno ima i podršku premijerke Jadranke Kosor. No, ona to odlučno negira.

Bez ucjena i nagodbi

- Od početka govorim isto, da imam svoj mandat u Saboru, to je sigurno. Neću ići izvan zemlje. A i inače, oko moje budućnosti neće biti nikakvih ucjena, sinekura, nagodbi i trgovina - ustrajala je Adlešič na tome da će od jeseni vjerojatno ponovno biti saborska zastupnica.

O ranijim informacijama da bi mogla otići na Pantovčak kao savjetnica predsjednika Ive Josipovića Adlešič je rekla da o tome još ne može ništa govoriti.

Ranije su s Pantovčaka potvrdili da su imali kontakt s Adlešič oko njezina eventulanog angažmana, da je s time upoznata i premijerka te da će odluka ovisiti o potrebama i financijskim mogućnostima Ureda predsjednika.

Teška odluka

Nakon što je njezina, sada već bivša stranka, HSLS prije dva tjedna izašla iz vladajuće koalicije, Adlešič se nekoliko puta predomišljala - hoće li otići iz Banskih dvora, vraća li se u Sabor umjesto Antuna Korušeca, što će biti s njezinim članstvom u HSLS-u ili svoju (političku) budućnost vidi negdje drugdje.

U konačnici, podnijela je ostavku u Vladi s time da će, u dogovoru s premijerkom Kosor, na mjestu potpredsjednice Vlade ostati do početka kolovoza “kako bi završila neke poslove”. U međuvremenu je izašla i iz HSLS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 05:37