SUSRET UOČI KONCERTA

Vrkić ugostio Thompsona: 'Primio sam vas kako bi pokazao da Osijek nema nikakve predrasude'

 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Marko Perković Thompson nije baš često u prilici da mu uoči nekog koncerta u Hrvatskoj prijem organiziraju lokalni politički čelnici.

Takve su situacije više izuzetak nego pravilo, a jedan od tih izuzetaka priuštio mu je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić , koji je na Dan neovisnosti ugostio Thompsona u Gradskoj upravi uoči njegovog večernjeg koncerta u dvorani Gradski vrt.

Vrkić, koji Osijekom vlada uz potporu SDP-a, HNS-a, HSU-a, HDZ-a, SU-a, laburista te Nezavisne liste Ante Đapića i GOGO liste, Thompsona je primio kako bi „pokazao da je Osijek sve otvoreniji, da nema nikakvog kompleksa i prema nikome nikakve predrasude.“

- Ovdje bez kompleksa govorimo o antifašizmu i džamiji, primio sam i bivšeg predsjednika Mesića i sadašnjeg Josipovića. Nije nikakva usporedba, ali drago mi je da ste i vi tu - rekao je Vrkić Thompsonu dodavši i „moji unuci vas vole, a što vole oni volim i ja.“

- Gospodin Perković je došao zato što lijepo pjeva o mojoj Hrvatskoj i to je dovoljan razlog da ga vidimo Osijeku u prigodi Dana neovisnosti Hrvatske i ja mu se na tome zahvaljujem - istaknuo je Vrkić, dok je Thompson s neskrivenim zadovoljstvom istaknuo kako mu je prijem kod Vrkića „velika nagrada“, pa je usput i prokomentirao činjenicu da nije baš često u ovakvim prigodama.

- Drago mi je da ste prepoznali to što radim. Priznajem, nije to kod mene često. Na žalost, ima puno ljudi koji se sustežu i imaju nekakve predrasude, a gradonačelnik je pokazao prvo onu ljudsku stranu, jer vidim da mu je važno da smo ovdje na ovaj dan i da možemo kroz moje pjesme vrjednovati sve one vrijednosti koje su nam najvažnije, a to su čovjek, prijatelj, domovina i obitelj - poručio je Thompson, koji je potom predstavnicima Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek uručio pulsni oksimetar, donaciju vrijednu 12 tisuća kuna koja će se koristiti za potrebe dnevne bolnice i hitnog pedijatrijskog prijema vitalno ugrožene djece.

Policija: Snimat ćemo publiku prije, za vrijeme i nakon Thompsonova koncerta

Thompsonov koncert u Osijeku dodatna je zadaća i za policiju, iz koje su najavili kako će publiku snimati prije, za vrijeme i nakon koncerta.

- Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, policija će obaviti audio-video snimanje i fotografiranje javnog skupa - izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:30