ZEMLJA-ZRAK

VUČIĆEV ODGOVOR NA HRVATSKE BALISTIČKE RAKETE Putin je spreman u najkraćem roku Srbiji isporučiti dva moćna sustava S-300

 Reuters/Screenshot

Predsjednik Rusije Vladimir Putin spreman je Srbiji u najkraćem mogućem roku isporučiti dva raketna sustava S-300.

Isporuka ovog moćnog raketnog oružja Srbiji u slučaju ozbiljne prijetnje NATO-a ugovorena je tijekom prošlogodišnje posjete srpskog premijera Aleksandra Vučića Moskvi, prenosi Srbija danas.

Isporuka jednog od najmoćnijih raketnih sistema koji stručnjaci opisuju kao 'noćnu moru generala NATO-a', postala je definitivna nakon odluke Hrvatske da nabavi američke balističke rakete dometa do 300 kilometara.

Prema saznanjima Informera Srbija neće platiti tržišnu cijenu S-300.

- Putin je obećao tu pomoć u slučaju ozbiljne prijetnje NATO-a. Nabavka i instaliranje S-300 neće ni slučajno značiti da se Srbija svrstava u neki vojni blok ili savez. Naša zemlja mora da se naoruža kako bi sačuvala vojnu neutralnost – što podrazumijeva da moramo biti dovoljno vojno moćni da odvratimo svaku moguću provokaciju ili agresiju - tvrdi neimenovani izvor.

I premijer Vučić je nedavno rekao da Srbija ne može mirno promatrati kako se neki u neposrednom okruženju naoružavaju balističkim raketama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 21:19