NEMAJU KLIMU

Zabrinjavajuće stanje u jednoj od naših bolnica: ‘Pacijenti leže mokri od vrućine, nema zraka. Neke rolete se ne mogu spustiti‘

Radi se o 65 posto pacijenata koji su pokretni, rekla je ravnateljica.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice

 Tomislav Kristo/Cropix

U ljetnim mjesecima, kada temperature prelaze 35 Celzijevih stupnjeva, pacijentima, ali i medicinskim djelatnicima rashlađeni prostori mnogo znače. Situacija je drugačije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama.

- Na bolničkom odjelu nema klima-uređaja, mnogi neurološki bolesnici nepomično leže mokri od vrućine, nemaju zraka, a rolete na prozorima u nekim se sobama ne mogu adekvatno spustiti, posvjedočila je jedna posjetiteljiza u pismu HRT-u.

U objektu u koji dolaze osiguranici HZZO-a je 160 kreveta. Odjel traumatologije, opće, neurološke i ortopedske rehabilitacije. Situaciju je komentirala ravnateljica bolnice.

- Radi se o 65 posto pacijenata koji su pokretni, usudila bih se reći i 70 posto. Naviknuli smo se na temperature, tako da radna učinkovitost zbog temperatura nije pala, rekla je Zorica Capar, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

I dok osoblje daje sve da ljudima olakša boravak i kretanje, priznaju da po vrućini nije lako.

- Naravno da se žale, nastojimo im omogućiti nekakvo zamračenje da baš sunce ne udara u sobu. A i nama bi bilo ugodnije da možemo raditi u prostorima koji su klimatizirani. Ali nadamo se da to neće dugo trajati i da ćemo već za sljedeću sezonu imati riješen i taj problem, govori Štefica Škvorčec, bacc. ms./glavna medicinska sestra.

Nada se tomu i ravnateljica koja ističe da su svi prostori za rehabilitaciju i za elektroterapiju i fizikalnu terapiju klimatizirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 10:09