GLOBUS OTKRIVA

ZAGREB POSLIJE BANDIĆA 'Bernardić? Ma ne. Nema šanse. Uletjet će netko sa strane. Mimo svih stranaka. Vidjet ćete'

Bandić je popularan iako je realizirao tek Bundek, Domovinski most i Muzičku akademiju. Što govori da je uvjerljiv nastup srž politike
 Ronald Goršić/Cropix

Neću vračati, niti proricati budućnost, ali dvije su stvari sigurne u skoroj budućnosti, sad kada je Milan Bandić završio iza rešetaka.

Socijaldemokratska partija će čekati i najmanju priliku kako bismo se vratili na vlast u Gradu Zagrebu, piše Globus .

No, to se sigurno neće dogoditi prilikom skorog izglasavanja proračuna za 2015. jer su Bandićeva lista i HSLS uz pomoć HDZ-a i dalje dovoljno čvrsti.

To znači da, figurativnim rječnikom, u oslobađanje Zagreba krećemo na proljeće – glasi glavni SDP-ov strateški plan o kojemu mi je ovih dana govorio član vodstva Socijaldemokratske partije.

Potpuno istu tezu kasnije su ponovila još četiri pripadnika različitih frakcija unutar Predsjedništva SDP-a s kojima sam se susreo zadnjih dana. Bez obzira na nerijetko ne tako male međusobne razlike, svi do jednoga ovaj put razmišljaju na isti način. Reklo bi se da im je netko došapnuo parolu koja glasi: “Zagreb mora pasti.”

Ovdje se naravno misli na Bandićevu vlast u Zagrebu, koja se opisuje kao klijentelistička i kriminalna.

Što kaže zakon. Samo što približno tri četvrtine građana smatra kako je Bandićevo zatvaranje politički motivirano pa su u SDP-u odlučili usporiti pritisak na gradonačelnikove suradnike, prvenstveno zamjenicu Sandru Švaljek i Darinka Kosora, šefa socijalnih liberala i predsjednika Gradske skupštine.

Ionako svi sugovornici smatraju kako će proći mjeseci i mjeseci prije nego što Milan Bandić odluči podnijeti ostavku, kako bi se mogao braniti sa slobode.

Ako se uopće odluči na to, a krajnji rok je 2. lipnja 2015. godine.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:11