DONESENA ODLUKA

Zagrebačke obitelji masovno sele u ovaj grad, sada imaju još jedan razlog više! Od 1. rujna besplatni vrtići, ovo su uvjeti

Kako bi ostvarili pravo na besplatan vrtić, roditelji do 16. rujna odgojitelju u odgojnoj skupini djeteta moraju dostaviti dokaz o prebivalištu

Grad Velika Gorica snimljena iz zraka

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice donijelo je novu Odluku prema kojoj se mijenja način ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima sudjelovanja roditelja u cijeni programa u dječjim vrtićima u cijeloj Velikoj Gorici. Odluka se primjenjuje od 1. rujna ove godine.

Sukladno navedenoj Odluci, djeca koja s oba roditelja/skrbnika, odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem/skrbnikom ako se radi o jednoroditeljskoj obitelji imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice ostvaruju pravo na besplatan redoviti cjelodnevni (10-satni) program, program za djecu predškolske dobi s teškoćama u razvoju, program za darovitu djecu predškolske dobi, program za djecu pripadnika etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina i program predškole.

Besplatan vrtić ostvaruju i djeca pod skrbništvom, djeca u udomiteljskim obiteljima i djeca kod drugih pružatelja usluga socijalne skrbi koja nemaju prebivalište na području Grada Velike Gorice, a njihov skrbnik ili udomitelj ima prebivalište na području Grada Velike Gorice.

Besplatan vrtić ostvaruju i djeca strani državljani koji imaju odobren privremeni boravak ili odobrenu međunarodnu zaštitu u RH i žive na području Grada Velike Gorice s oba roditelja/skrbnika, odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem/skrbnikom ako se radi o jednoroditeljskoj obitelji, priopćeno je iz Dječjeg vrtića Žirek.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan vrtić od 1. rujna 2024., roditelji do 16. rujna odgojitelju u odgojnoj skupini djeteta moraju dostaviti dokaz o prebivalištu oba roditelja i djeteta, a radi se o preslikama osobnih iskaznica ili potvrdama MUP-a o prebivalištu.

Ako se radi o jednoroditeljskoj obitelji, roditelj s kojim dijete živi, uz dokaz o svom i djetetovom prebivalištu treba dostaviti i Izjavu potpisanu i ovjerenu kod javnog bilježnika. Ako se radi o samohranom roditelju, uz dokaz o prebivalištima potrebno je dostaviti i dokaz o samohranosti.

Roditelji/skrbnici s prebivalištem na području drugih gradova i općina plaćaju punu ekonomsku cijenu programa ili sudjeluju u cijeni programa sukladno odluci jedinice lokalne samouprave u kojoj imaju prebivalište, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:09