SASTANAK U KIJEVU

Zelenski objavio fotke s Plenkovićem: ‘Zahvalan sam Hrvatskoj na potpori, kao i na najavi novog paketa pomoći‘

‘Ključne teme našeg razgovora bile su razminiranje, poslijeratni oporavak i obnova energetske infrastrukture‘, objavio je Zelenski

Andrej Plenković i Volodimir Zelenski

 Screenshot X/volodimir Zelenski/

Premijer Andrej Plenković jutros je stigao u posjet Ukrajini.

Tijekom boravka u Kijevu, predsjednik Vlade Plenković sastaje se s ukrajinskim državnim vrhom - predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Štefančukom i predsjednikom Vlade Ukrajine Denisom Šmihalom, a sudjelovat će i na sastanku na vrhu Krimske platforme, priopćeno je iz Vlade.

Uz premijera su u posjetu Ukrajini i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar uprave, pravosuđa i digitalne transformacije Damir Habijan te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

- Boravim u 3. radnom posjetu Ukrajini od početka ruske agresije. Solidarni smo s ukrajinskim narodom koji brani svoju slobodu, europsku sigurnost, demokratske vrijednosti i načela međunarodnog prava. Hrvatska pruža snažnu političku, gospodarsku, humanitarnu i vojnu podršku, napisao je Plenković na svom X profilu, a u međuvremenu je i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio njihove zajedničke fotografije.

- Imao sam sastanak s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Ključne teme našeg razgovora bile su razminiranje, poslijeratni oporavak i obnova energetske infrastrukture. Zahvalan sam Hrvatskoj na potpori Ukrajini, kao i na današnjoj najavi 11. paketa vojne pomoći - napisao je na X-u Zelenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:59